„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” – 30-31 iulie 2022

0

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” – serie de evenimente care se desfăşoară în perioada aprilie – octombrie 2022 – weekenduri cu acces exlusiv pietonal în zone centrale şi din sectoarele bucurestene.

„Străzi deschise” se extinde in acest weekend si în sectorul 2, într-o nouă zonă centrală: str. Jean Louis Calderon, pe segmentul cuprins între str. Batiște și str. C.A. Rosetti. 

Zone pietonale / Străzi deschise 30-31 iulie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

Str. J.L. Calderon între str. Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;

Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;

Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului.

Programul „Străzi deschise, București” pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff | 30-31 iulie

Programul artistic din acest weekend la „Străzi deschise” include o nouă călătoriei urbană cu Tramvaiul Bookurești, care o are ca invitată pe Nora Iuga și pe violoncelistul Mihail Grigore, spectacole de teatru de păpuși prezentate de Teatrul de Animație Țăndărică, momente de magie, spectacole de street dance (prezentate de ARCUB & Asociația Challenge Arts), instalația participativă „De ce iubești București” pe fațada Magazinului Muzica și o lecție interactivă de istorie care va avea loc în fața Muzeului Național de Istorie a României (propusă de Filiala București a Asociației Terra Dacica Aeterna).

Pentru a doilea weekend consecutiv, trecătorii sunt invitați să interacționeze cu elementele de mobilier stradal amplasate în zona Hotelului Radisson în cadrul proiectului (Un)balanced, câștigător al burselor de idei „București RE:imaginat”.

Din programul zilei de duminică mai face parte și atelierul de icoane pe sticlă, adresat copiilor și coordonat de Liviu Balâc, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de Tezaur Uman Viu pentru prelucrarea lemnului – realizare icoane din lemn.

Pe Șoseaua Kiseleff, copiii vor fi invitați din nou să se joace în aer liber, în zonele de mișcare și de joacă pregătire de PROEDUS.

Programul „Străzi deschise, București” pe Str. Jean Louis Calderon (între str. Batiște și C.A.Rosetti | 30-31 iulie

Noua zonă pietonală din cadrul „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend va găzdui o reeditare a proiectului „Epopeea participativă București ‘21” – un proiect ARCUB, inițiat de Svetlana Cârstean, care are la bază poemul participativ despre București. Inițiativa presupune „ocuparea” străzii cu versuri din acest poem, prilejuind astfel trecătorilor o întâlnire directă, nemediată, cu poezia despre oraș, cu vocile poeților și invitându-i într-o imersiune în poezia urbană.

Tot pe Str. Calderon, vor avea loc în weekend concerte de jazz, susținute de Albert Tajti (pian), Ioana Spînu (voce), Paolo Profeti (saxofon), recitaluri de muzică pop (Școala de Artă București), o paradă a cățeilor (ASPA) și vor fi amenajate noi spații de joacă și mișcare pentru copii (PROEDUS).

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.