Cvartetul de coarde Arcadia interpretează Beethoven şi Schubert

0

În seara de suminică, 18 iunie 2023, de la ora 19, la Ateneul Român va avea loc un recital memorabil de muzică de cameră. Cvartetul Arcadia, alcătuit din Ana Török – vioara I, Răsvan Dumitru – vioara a II-a, Traian Boală – violă, Zsolt Török – violoncel, va interpreta două dintre lucrările emblematice ale repertoriului de gen: Cvartetul “Razumovsky” de Beethoven şi Cvartetul , “Moartea și fata” de Franz Schubert.

Program

Ludwig van Beethoven
Cvartetul de coarde în fa major, op. 59, nr. 1, “Razumovsky”

Franz Schubert
Cvartetul de coarde în re minor, D810, “Moartea și fata”

Renumitul Cvartet de coarde Arcadia interpretează Beethoven şi Schubert la Filarmonica “George Enescu”

Cunoscut în peisajul internaţional al muzicii de cameră, Cvartetul Arcadia s-a format în 2006 în timpul anilor de studiu la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, urmând apoi cursurile postuniversitare la Viena. Câştigător al prestigioaselor concursuri de muzică de cameră de la Osaka (2014), Wigmore Hall Londra (2012), Almere (2011) şi Hamburg (2009), Cvartetul Arcadia s-a afirmat drept unul dintre cele mai captivante ansambluri din generaţia sa. Atât prin prezenţa pe scene importante de pretutindeni, cât şi prin discografia sa, Cvartetul Arcadia se bucură de elogiile criticii: „sonoritate excepţională”, „putere a expresiei ce lasă o impresie profundă asupra ascultătorului” (Ensemble Magazin), „interpretare de o asemenea intensitate… un iureş asupra simţurilor ce străpunge miezul acestei muzici tumultuoase” (The Financial Times).

În martie 2015, ansamblul a debutat cu o transmisiune de la Wigmore Hall la BBC Radio3, iar începând din aprilie 2015, activează sub auspiciile Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, susţinând câte 6 concerte în fiecare an transmise de Radiodifuziunea Română.

Ateneul Român
Duminică, 18 iunie 2023, ora 19
Cvartetul Arcadia

ANA TÖRÖK – vioara I
RĂSVAN DUMITRU – vioara a II-a
TRAIAN BOALĂ – violă
ZSOLT TÖRÖK – violoncel

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.