Cum să amenajezi camerele de hotel: 5 sfaturi practice

0

Aspectul camerelor unui hotel reprezintă un factor decisiv de decizie pentru oaspeți. Cu cât încăperile sunt mai moderne, mai îngrijite și mai primitoare, cu atât turiștii vor fi tentați să rezerve un sejur, în detrimentul altei cazări din aceeași zonă.

Dacă urmează să amenajezi camerele unui hotel și cauți inspirație, sfaturile de mai jos te vor ajuta să creezi spații confortabile și calde, în care orice client se va simți binevenit, răsfățat și împlinit.

Iată cum să amenajezi o cameră de hotel perfectă!

1. Oferă toate produsele de îngrijire necesare și așează-le intuitiv

După o călătorie lungă sau o zi petrecută prin oraș, orice client al unui hotel dorește să se retragă în camera lui, în liniște, unde are la dispoziție tot ce are nevoie.

Momentul în care acesta dorește să facă un duș fierbinte, însă îi lipsesc papucii, gelul de duș sau șamponul, este și momentul în care oaspetele va fi nemulțumit de serviciile hoteliere.

De aceea, asigură-te că apelezi la o gamă de produse, echipamente și accesorii pentru hotel complete, care să răspundă tuturor nevoilor celor care aleg unitatea de cazare.

Oferă fiecărui client un set complet de îngrijire, format din gel de duș, șampon, cremă hidratantă, bețișoare pentru urechi, dischete demachiante și papuci de unică folosință. Poți adăuga și o cască pentru duș, un pieptăn și alte mici accesorii utile.

Poziționează toate aceste produse intuitiv, în baie sau în cameră, pentru ca oaspeții să le găsească rapid, de fiecare dată.

2. Investește în electronice de calitate

Uscătorul de păr, minibarul, espressorul și televizorul – câteva aparate electronice indispensabile pentru o cameră de hotel premium, care dorește să cucerească orice oaspete.

Calitatea acestora este extrem de importantă și ușor vizibilă. Prin urmare, este recomandat să investești în produsele potrivite. Chiar dacă vei avea costuri mai ridicate, vei fi sigur că ai cumpărat produse durabile, sustenabile.

3. Creează o schemă de culori echilibrată

Pe lângă aspectele funcționale de mai sus, camera trebuie să aibă și o estetică plăcută, care să invite la odihnă și la relaxare.

De aceea, este indicat să folosești o schemă de culori clară, echilibrată, pe care să o respecți în totalitate. Aceasta poate fi formată din trei nuanțe principale, o culoare de accent folosită în proporție mică și tonuri neutre care să completeze totul.

Pentru a crea un spațiu propice relaxării, care să exprime curățenie și liniște, folosește mult alb și nuanțe neutre și calde de crem, vanilie și piersică. Iar dacă vrei să amenajezi o cameră de lux, introdu auriul și negrul în schema de culori.

4. Folosește draperii opace

Atunci când amenajezi camerele, ține cont de faptul că oaspeții își doresc, în primul rând, un somn odihnitor. De aceea, indiferent dacă încăperile au ferestre mari sau nu, este indicat să montezi perdele și draperii, alegând varianta opacă pentru cele din urmă.

Investește în draperii speciale, de tip blackout, care blochează complet lumina de afară și permit somnul în condiții de întuneric perfect. Orice client va aprecia enorm acest detaliu!

5. Nu omite oglinzile

Multe camere de hotel au o oglindă doar în baie, insuficientă pentru majoritatea clienților. Dacă vrei să te diferențiezi de alte hoteluri, montează o oglindă verticală pe hol, în care să fie vizibil întreg corpul. Apoi, montează și o oglindă hotelieră clasică în baie, cu funcție de mărire, iluminată corespunzător.

Chiar dacă acestea par mici detalii, ele sunt semnificative și schimbă complet experiența vizitatorilor, determinându-i să se întoarcă și să recomande hotelul tuturor celor din jur.

În final, o cameră bine echipată, care respectă o schemă cromatică armonioasă și oferă un cadru propice somnului odihnitor, va fi o cameră apreciată de fiecare dată!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.