Credit rapid vs credit bancar. Care este cea mai buna optiune?

0

Decizia de a lua un credit trebuie sa vina doar in momentele in care acel credit poate sa aduca beneficii solide, sau in cazul unor urgente. Creditele nu trebuie sa fie accesate pentru achizitia unui nou telefon sau pentru alimentarea unui moft.

Din pacate, numeroasele optiuni de pe piata fac oameni sa se indatoreze fara a avea nevoi reale. Specialistii recomanda ca inainte de a accesa un credit sa existe o informare foarte bine pusa la punct. Una dintre deciziile importante de luat este daca sa se acceseze un credit doar cu buletinul sau un credit bancar. Diferentele dintre cele doua pot fi destul de mari.

Credit doar cu buletinul

Este, de regula, un credit fara adeverinta de venit (kliki siia), care poate sa fie obtinut intr-un timp foarte scurt. Cei care cauta imprumuturi instant (vezi acest link), pot accesa aceasta varianta de creditare, insa cu anumite conditii. Particularitatile care definesc astfel de credite rapide sunt:

  • Sume destul de mici ce pot fi imprumutate. De regula nu se pot imprumuta mai mult de 5000 de euro, fiind destinate situatiilor de urgenta.
  • Dobanzi consistente, mai mari decat la banci. Dobanzile sunt destul de mari, mai ales la anumite institutii financiare nebancare, unde pot fi chiar si de zeci de ori mai mari decat in cazul bancilor.
  • Birocratie mai mica. Un credit rapid se obtine foarte repede, birocratia fiind aproape inexistenta. De foarte multe ori, este suficient un SMS pentru obtinerea banilor.
  • Finantare rapida. Asa cum am amintit, finantarea este foarte rapida, ajungand chiar si instant in cont.

Un credit doar cu buletinul este ideal in situatiile de urgenta, in care este nevoie rapida de bani. Trebuie sa existe garantia ca acesti bani pot fi returnati cat mai repede, in asa fel incat gradul de indatorare sa fie cat mai mic.

Credit bancar

Un credit bancar este oferit de o institutie bancara si prezinta urmatoarele particularitati:

  • Necesita mult mai multe acte pentru a fi obtinut si se acorda, de regula, in decursul a cateva zile sau chiar saptamani. De foarte multe ori necesita un gaj, cum ar fi un imobil sau un autoturism, pentru a putea fi acordat.
  • Poate sa fie mai mare. Un credit bancar poate sa fie si de sute de mii de lei, mai ales daca este destinat unor investitii imobiliare. Banii pot fi returnati chiar si in 30 de ani. Majoritatea bancilor ofera si credite de nevoi personale, cu dobanzi mai mici decat in cazul institutiilor nebancare.
  • Necesita mai multa birocratie si mai mult timp pierdut. Este un neajuns pentru cei care au nevoie de bani rapid.
  • De regula, banii se acorda dupa cateva zile.

Daca ar fi sa fie comparate, cele doua solutii de creditare reusesc sa isi evidentieze ambele cateva avantaje. Creditul rapid este destinat cheltuielilor urgente, care nu suporta amanare. Sunt ideale pentru o masina stricata, spre exemplu, sau pentru o imbolnavire neprevazuta. Creditele bancare sunt ideale pentru imprumuturile majore, pe termen lung, cum ar fi cele imobiliare.

Inainte de accesarea unui credit insa, orice persoana trebuie sa aiba in vedere ca un imprumut reprezinta o cheltuiala in plus, asadar, trebuie sa fie facute calcule foarte atente pentru evitarea situatiilor neprevazute.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.