Constructorul auto Borgward revine pe piata dupa 50 de ani

0

Borgward a fost acum 50 de ani o companie producatoare de automobile din Germania, aceasta a fost fondata de Carl Borgward, iar sediul a fost in Bremen. Borgward a detinut mai multe branduri de masini, aici amintim Borgward, Hansa, Goliat si Lloyd. A falimentat din cauza economiei proaste pe care a avut-o Germania in perioada respectiva. Astazi, dupa 50 de ani, compania Borgward a fost reinviata de nepotul primului fondator. Acesta a prezentat prima masina noua aparuta dupa 50 de ani in care compania a fost falimentata.

 

Povestea este mai interesanta. In anul 2008, Christian Borgward impreuna cu partenerul sau de afaceri Karlheinz L. Knöss au fondat Borgward AG in Elvetia. De atunci au inceput sa dezvolte noi automobile din Borgward care acum multi ani au fost foarte apreciate.

 

Borgward AG este o noua companie care se ocupa de dezvoltarea, productia, vanzarea si comercializarea masinilor Borgward. Brandul Borgward este detinut de Christian Borgward. In acest an au prezentat primul model, un SUV sub 30.000 de dolari care arata foarte bine, mare si ieftin. Acesta se numeste Borgward BX7 si a fost prezentat in luna septembrie la evenimentul Salonul International Auto de la Frankfurt.

 

Primul automobil Borgward a fost construit in anul 1924 si a purtat numele de Blitzkarren, pe vremea respectiva masina a avut un imens succes, la fel si compania Borgward. Mai tarziu directorul de la Hansa Lloyd AG a vrut fuzionarea cu Borgward si astfel a iesit cateva modele, aici putem aminti Hansa Borgward 2000, Hansa Borgward 2300. Iar mai tarziu, dupa al doilea razboi mondial, compania a prezentat a treia masina din segmentul Hansa, aceasta avea denumirea 1500. Dupa 1954 deja au inceput treaba in serios si astfel apar doua modele apreciate, Isabella si P100, iar mai apoi pariaza pe masini sportive si astfel apare Formula Two  in 1961. Au construit si o divizie care se ocupa de Borgward Kolibri, elicoptere usoare de trei locuri, pilotul si pasagerul.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.