Cele mai bune vinuri din România – află recomandările specialiștilor!

0

Vinul este una dintre cele mai îndrăgite băuturi alcoolice ale românilor. Acasă, la cina cu familia, la o nuntă sau la alte evenimente de acest fel, cu ocazia sărbătorilor creștine, la zile de naștere, în toate aceste momente și nu numai, oamenii adoră să se delecteze cu gustul unic al băuturilor din struguri. Ce-i drept, nimic nu se compară cu momentele în care îți încânți simțurile cu aromele unice ale acestei licori, indiferent de soiul de struguri din care a fost obținută.

Foarte multe persoane preferă să consume vinuri obținute pe meleagurile României. Indiferent că se întâmplă acest lucru din patriotism sau pentru gustul desăvârșit al acestor băuturi, important este că astfel de alegeri susțin economia și viticultura țării noastre.

Atunci când te afli în procesul de achiziție a unei astfel de licori din struguri, este posibil să nu știi, de fiecare dată, ce să alegi. De aceea, îți vom oferi câteva recomadări de vinuri de calitate, obținute din cele mai bune soiuri de struguri, în combinație cu alte ingrediente naturale.

Tarla 101 – Rose Magnum

Pentru realizarea băuturilor, Tarla 101 a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie, plantate cu soiuri consacrate. Unul dintre vinurile produse de această companie este Rose Magnum, o băutură de culoare roz pal, cu accente de foiță de ceapă.

Când deschizi o astfel de sticlă, te întâmpină un miros intens, mineral, fructat și floral. Atunci când vine vorba despre gustul acestei băuturi, trebuie să știi că acesta este unul fructat, cu arome de mure, fragi și căpșune. Acest vin oferă o senzație finală persistentă, cu un gust răcoritor.

Segarcea – Principesa Margareta Alb

Această companie de băuturi alcoolice are o lungă tradiție în spate, căci datează încă din 1884, din timpul regelui Carol I. De atunci și până în prezent, Domeniul Coroanei Segarcea continuă să încânte simțurile a mii de oameni, prin vinurile pe care le produce.

Acest vin alb aduce parfumul de lemn tare, pătruns de vin, fructe de livadă, flori și ierburi. Toate aceste elemente formează un miros desăvârșit, care te face să te îndrăgostești încă de la prima interacțiune.

Cu fiecare înghițitură, vei simți aromele de flori de tei, vanilie verde, ierburi și bergamotă, iar finish-ul este unul lung, floral și sec.

vinuri

Beneficiile consumului acestei licori din struguri

Cu siguranță și tu ai auzit despre faptul că un pahar de vin aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ei bine, acest lucru tinde să fie adevărat, însă trebuie să ții cont de faptul că, dacă treci în cealaltă extremă și consumi alcool în cantități mari, sănătatea îți va fi pusă în pericol.

Așadar, consumate cu măsură, vinurile au următoare efecte benefice:

  • Îmbunătățesc calitatea pielii, datorită resveratrolului din compoziție;

  • Cresc imunitatea – persoanele care consumă 1-2 pahare pe zi manifestă cu 44% mai puține răceli;

  • Reduc riscul de boli de inimă;

  • Imbunătățesc digestia și stimulează apetitul.

Ai toate motivele să te delectezi cu un pahar din această băutură aromată, atât timp cât nu întreci o limită. Alege vinul care este pe gustul tău și încântă-ți simțurile cu gustul său desăvârșit!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.