Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi un generator de curent?

0

Generatorul de curent electric poate sa fie o reala necesitate in zonele in care racordarea la energie electrica este imposibila. Exista destul de multe generatoare de curent, impartite dupa combustibilul cu care functioneaza (benzina si motorina) sau dupa putere si scopul pe care il au. Foarte multe informatii poti gasi pe www.generatoaredecurent.info. Daca doresti sa faci o achizitie inteligenta, inainte de a cumpara trebuie sa tii cont de mai multe lucruri.

 

Care sunt principalele elemente care conteaza la alegerea generatorului? Brandul care produce generatorul. Ca in multe alte domenii, cel care produce generatorul conteaza destul de mult. Chiar daca nu sunt tocmai cele mai ieftine, este indicat sa optezi pentru generatoare de curent electric Kipor deoarece sunt performante si au un feedback bun din partea cumparatorilor.

 

Puterea pe care o furnizeaza generatorul. Cu siguranta, puterea este cea mai importanta caracteristica pe care o poti lua in considerare atunci cand faci o astfel de achizitie. Puterea necesara este determinata de numarul de consumatori care urmeaza sa foloseasca energie electrica generata de generator. Este important sa se tina cont si de tipul de consumator, nu doar de puterea acestora, deoarece exista mai multe variante. Exista consumatori inductivi, care consuma mai mult curent electric in pornire decat in modul normal de functionare si exista consumatori rezistivi care consuma constant.

 

Tensiunea pe care o furnizeaza generatorul. Daca te orientezi in functie de tensiunea generatorului, vei gasi doua variante de generatoare pe piata: monofazat si trifazat. Este simplu de luat o decizie, in conditiile in care un generator monofazat, de 230 de volti este destinat doar consumatorilor monofazati. Cel trifazat poate sa fie util pentru mai multe tipuri de consumatori si are 400 volti sau 230 de volti.

 

Combustibilul folosit. Cheltuiala pe care o vei avea pentru generarea curentului electric este data de mai multe elemente, printre care foarte important este si combustibilul cu care functioneaza aparatul. Vei descoperi generatoare actionate de motoare termice pe benzina sau pe motorina, fiecare cu avantajele lor. Generatoarele pe benzina au marele avantaj de a avea un pret ceva mai mic. De asemenea, nu sunt foarte zgomotoase si au greutate si dimensiuni reduse. In schimb, cele pe motorina genereaza costuri de exploatare mai mici si sunt ideale pentru orice conditie, indiferent de temperatura de afara.

 

Tipul de pornire. Generatorul de curent poate sa porneasca in mai multe feluri. Poti opta pentru o varianta cu pornire la sfoara, care te solicita sa tragi de o sfoara, exact ca la motoarele de barca, poti opta pentru generatoare cu pornire la cheie, care sunt mult mai simplu de utilizat sau poti alege generatoarele cu pornire automata. Acestea sunt cele mai importante elemente de luat in calcul, insa daca iti doresti un generator performant trebuie sa te orientezi spre solutii cat mai performante si sa tii cont si de alte elemente mai putin importante. Spre exemplu, poti tine cont de carcasa generatorului, care protejeaza produsul sau de regimul de lucru al acestuia.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.