Avantajele plaselor de insecte chiar și în timpul sezonului rece

0

Plasele de insecte reprezintă un factor important în menținerea unei locuințe sănătoase. Datorită modului lor de construcție, acestea nu doar că țin la o parte insectele, dar ajută la filtrarea aerului de polen, poluanți, praf, fiind de un mare ajutor pentru persoanele care suferă de alergii.

Cu toate acestea, multe persoane aleg să țină plasele de insecte doar în perioada verii pentru a se feri de țânțari, albine, muște, nefiind conștiente de impactul benefic pe care îl deține păstrarea plaselor de insecte chiar și în timpul sezonului rece.

Multe persoane consideră faptul că plasele de țânțari ar trebui utilizate numai vara pentru a proteja casa de țânțari, dar acest comportament este extrem de dezavantajos pentru sănătatea și durata plasei de țânțari.” – explică un specialist PVC Mag.

Care sunt avantajele folosirii plaselor de insecte chiar și în timpul sezonului rece

PVC Mag, magazinul online specializat in plase de insecte si accesorii, ne vorbește despre beneficiile reale aduse de păstrarea plaselor de insecte pentru ferestre și uși de balcon, chiar și în timpul sezonului rece.

Beneficii aduse la nivel de sănătate

După cum am menționat deja, această plasă, datorită țesăturii sale strânse, ține la distanță polenul, praful și aerul poluat, care altfel ar pătrunde în casă și ar favoriza apariția alergiilor și a altor probleme respiratorii.

Mai puțin praf în locuință

Deschiderea unei ferestre duce în mod inevitabil la pătrunderea prafului, care apoi se așază pe podea, mobilier, haine, formând acele ghemotoace de praf care se cuibăresc sub paturi, canapele și în colțuri ale casei. Chiar și iarna, prin urmare, este bine să folosim plase de țânțari atunci când ținem ușile și ferestrele deschise.

Crește durata de viață a plaselor de insecte

Folosirea acestora este, de asemenea, esențială pentru buna lor funcționare în timp. Deschiderea și închiderea acestora (sau derularea acestora, în funcție de model) este o modalitate eficientă de a evita formarea depunerilor de murdărie în ghidaje și de a înțelege dacă piesele mecanice sunt într-o stare bună de funcționare sau au nevoie de ungere.

În caz de scârțâituri sau frecare excesivă se pot folosi spray-uri de silicon, evitând produsele grase și uleioase care rețin murdăria.” – sfătuiește un expert PVC Mag.

În plus, dacă lăsăm plasele de insecte cu rolele trase pentru un timp îndelungat, cadranul pe care se mișcă plasa va rămâne gol, ceea ce înseamnă că nu doar se reduce funcționalitatea mecanismului de înfășurare, ci acesta va deveni un mediu ideal pentru insectele care își pot stabili cuiburi, pentru crearea de pânze de păianjen, etc.

Ține la depărtare insectele

Chiar dacă odată cu venirea sezonului rece scăpăm de țânțari și de albine, sunt alte insecte care doresc să ne pătrundă în locuințe. Ploșnițele și muștele mari sunt cele mai frecvente insecte care pătrund la începutul sezonului rece. Acestea caută un loc călduros în care să se adăpostească, astfel că profită de orice cale de acces pentru a se strecura în mediul nostru. Plasele de insecte păstrate și în timpul sezonului rece vor putea împiedica pătrunderea acestora.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.