De ce ar trebui sa alegi excursii Sibiu in perioada pandemiei

0

Traversam o perioada care ne pune la incercare rabdarea si modul in care empatizam cu ceilalti. Acest virus, care a lovit intreaga omenire, nu numai ca face victime, ci ne si restrange din drepturi si libertati, poate mai mult decat ne-am fi dorit vreodata. Speram doar ca toate acestea sa dea rezultate si sa nu fie in van. Unul din drepturile pe care le-am pierdut este acela de a calatori, sau mai bine zis, daca o facem, trebuie sa respectam reguli stricte. Totusi, a calatori in interiorul tarii inca este posibil si, daca luam masuri de siguranta, nu avem de ce sa ne temem. Sunt o multime de locuri frumoase in care sa calatorim si in Romania, chiar daca este pandemie. De exemplu, putem alege excursii Sibiu, pentru ca avem un numar impresionant de lucruri pe care sa le vedem si care ne vor impresiona. In plus, Sibiul este un oras civilizat, unde oamenii respecta regulile si toata lumea poarta masca de protectie. Asadar, fa-ti bagajele, nu uita masca si gelul dezinfectant si porneste la drum spre Sibiu pentru ca iata ce poti vedea!

1. Nu rata ochii vigilenti de pe acoperis ai Sibiului
Acoperisurile din orasul vechi din Sibiu au ferestre cu o forma ciudata. Acestea seamana cu niste perechi de ochii obositi, dar vigilenti. Acest element arhitectural particular ii face pe trecatori sa se simta ca si cum ar fi supravegheati in mod constant. Motivul din spatele acelor ferestre mici este pur si simplu unul practic. In Evul Mediu, cand Sibiul era o superputere comerciala, acele deschideri de pe acoperisuri serveau drept sistem de ventilatie pentru a impiedica deteriorarea bunurilor depozitate in poduri. Totusi, este foarte distractiv sa te uiti la acei ochi care supravegheaza tot ce misca in Sibiu.
2. Plimba-te pe uimitoarea strada Nicolae Balcescu
Strada Nicolae Balcescu este strada principala din centrul istoric al Sibiului. Pietonala, larga si inconjurata de cladiri magnifice, strada este ideala pentru plimbari de neuitat. Strada Nicolae Balcescu, in zilele de dinaintea pandemiei, era un furnicar. Si acum se plimba oamenii, respectand, desigur, distantarea fizica. Numeroasele sale restaurante, cafenele si magazine atrag in zilele bune, pe toata lumea. Acum insa ne putem poate delecta la o terasa, savurand o ciocolata calda, cat mai tine vremea cu noi. Asa ca grabeste-te sa prinzi inca soarele de munte.
3. Bucura-te de splendida Piata Mare
Inima Sibiului se spune ca bate in Piata Mare, cea mai mare piata a orasului. Trecutul Sibiului este omniprezent in aceasta piata eleganta, cu un aer nobil, vestic, care gazduieste Palatul Brukenthal si alte cladiri monumentale. Piata Mare impreuna cu Piata Mica si Piata Huet sunt cele trei piete conectate intre ele prin pasaje inguste in jurul carora este construit Orasul Vechi de Sus al Sibiului.
4. Viziteaza Turnul Sfatului si Piata Mica
Piata Mare este conectata la Piata Mica printr-un pasaj ingust sub Turnul Sfatului. Acesta din urma este unul dintre cele mai iconice repere ale Sibiului. Construit in secolul al XIII-lea, turnul a trecut prin diferite faze de reconstructie. In mod similar, Turnul Sfatului a avut multe utilizari diverse de-a lungul istoriei sale indelungate, de la unitate de depozitare a cerealelor la inchisoare si de la turn de veghe la muzeu. In zilele noastre, de aici se poate vedea cea mai frumoasa imagine a orasului Sibiu. Piata Mica, in zilele fara restrictii, este un loc in care poti gasi numeroase opere de arta pe care le poti cumpara.
5. Sa nu spui o minciuna in timp ce traversezi Podul Minciunilor
Podul Minciunilor este poate cea mai populara dintre toate atractiile orasului SIbiu. Cel mai vechi pod din fonta din Romania este si un loc al legendelor veritabile. Podul ar trebui sa se miste si sa scartaie atunci cand cineva spune o minciuna in timp ce este pe el. Alte povesti cumplite implica aruncarea oamenilor de pe pod ca pedeapsa pentru minciuna. Acest lucru s-a aplicat mai ales comerciantilor care isi inselau clientii si fetelor care minteau despre castitatea lor. Probabil, ar fi extrem de util in ziua de azi daca ar functiona, cu anumite personaje.
6. Exploreaza comorile de pa Strada Cetatii
Strada Cetatii strabate zidurile vechi ale orasului Sibiu si nu uita sa faci o plimbare minunata dupa-amiaza pentru a o admira. In timpul acestei plimbari, poti sa vezi parti ale vechilor fortificatii ale orasului, cum ar fi Turnul Olarilor, Turnul Tamplarilor si Bastionul Haller.De-a lungul aceluiasi traseu, nu rata Sibiu Walk of Fame, tributul orasului adus diverselor personalitati care au contribuit la dezvoltarea culturala a Sibiului.
7. Plimbare prin Orasul de Jos
In timp ce Orasul de Sus abunda in eleganta aristocratica, Orasul Vechi de Jos din Sibiu, cu arhitectura sa rustica, desi ofera o senzatie nepretentioasa, autenticitatea este de necontestat. Orasul de Jos este fermecator chiar, cu cladirile sale colorate cu doua etaje si strazile sale largi.
Dupa cum vezi, exista locuri minunate pe care le poti vedea in Sibiu, care nu implica deloc interactiune fizica. Purtand masca, te vei plimba linistit si poti admira aceste frumuseti ale Sibiului. Sibiul este un oras important, un loc de cultura deosebit, pe care poti sa il vizitezi in orice anotimp. Alege excursii in orasul Sibiu pentru a te deconecta, mai ales daca locuiesti in capitala aglomerata si gri. Vei respira aer de munte si vei vedea locatii incarcate de istorie.
Daca doresti sa mergi la Sibiu si nu te poti organiza singur, iti recomandam sa alegi Oxigen Tour. Iti poate oferi o excursie de neuitat, la preturi accesibile. Nu lasa pandemia sa iti strice placerea de a calatori. Poti vedea chiar si in Romania locuri deosebite si, cine stie, poate asa vei redescoperi ceva mult mai frumos decat in occident!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.