Atelierul de creativitate

0

Ateliere de ceramica, de construit instrumente muzicale, de tiparituri si realizare de carte pentru copii, in perioada 26 septembrie – 5 octombrie,la Atelierul de creativitate
Au inceput inscrierile pentru atelierele de ceramica, de construit instrumente muzicale, de tiparituri si realizare de carte pentru copii.


Atelierele de ceramica vor fi sustinute de Karin Heyne, pictorita si graficiana, fondatoare a Kreative Werkstatt Dresden e.V., organizatie care ofera cursuri de pictura, ceramica, tiparituri, serigrafie, lucru in lemn si piatra. Atelierul de ceramica desfasurat la Muzeul Taranului se va incheia cu arderea obiectelor realizate in cuptorul de ceramica din curtea muzeului. Timpul pentru arderea cu lemne in cuptorul mare din curtea muzeului este de minim 8 ore in functie de temperatura aerului si umiditate.
Pentru copii de la 7 ani. 12 locuri


Arderea neagra este un tip special de ardere a lutului prin care acesta se innegreste in contact cu oxigenul. Lutul innegrit ramane in aceasta forma atunci cand nu se foloseste glazura sau pe suprafata neglazurata.
Atelierele de tiparituri si realizare de carte vor fi sustinute de Andreea Botezan, art terapeut. Dupa o matrita din carton sau linoleum, folosind culori de tipografie, tiparim la presa manuala pe diferite tipuri de hartie si material textil, intr-un format inedit. Aceste ateliere reprezinta o varianta originala de a folosi culoarea si formele si incurajeaza experimentarea proportiilor, formelor si jocul liber al imaginatiei.
Pentru copii de la 9 ani. 10 locuri


Legatorie manuala de carte: cu pensule, coli mari de hartie, carton, culori, ceara, vom croi mai intai hartia pentru coperte, iar ilustratiile obtinute la atelierele de tiparituri ne vor inspira la mici povestiri si intamplari scrise de mana. Cu toate impreuna, puse cap la cap si foaie la foaie, vom mesteri si lega cate o carte pentru fiecare participant.
Pentru copii de la 9 ani. 10 locuri


Atelierul de construit instrumente muzicale este condus de Hannes Heyne, muzician, pedagog si ecologist al sunetului si consta in realizarea de mici instrumente muzicale din lemn, bambus, nuci etc. la care apoi se va canta, iar participantii vor pleca acasa cu instrumentele realizate. Cei mai silitori si cu rabdare pot face 2 sau maxim 3 instrumente dintr-o oferta de 6 instrumente, cele mai simple fiind vocea de insecta, vajaitoarea, sunetul marii, naiul de bambus, ciripitoarea, ocarina si xilofonul rotitor.
Pentru copii de la 7 ani. 12 locuri


Povestea muzicala. O poveste nu doar in cuvinte ci si cu sunete pentru mari si mici, o calatorie imaginara acompaniata de sunete si ritmuri, de cantece si jocuri in care prieteni buni ne vor fi instrumente neconventioanle si traditionale din diferite tari (Africa, Australia, India, Mexic, America de Nord, Vietnam, Nepal, Indonezia etc.). Copiii si parintii vor asculta si participa ei insisi la poveste fiind incurajati sa cante impreuna la aceste instrumente.
Pentru copii de la 7 ani. 20 locuri


Program:
26 septembrie – 14.00 si 16.00 ateliere de tiparit
27 septembrie – 10.30 si 12.30 ateliere de tiparit
28 septembrie – 10.30 si 13.30 ateliere de ceramica
29 septembrie – 14.00 si 16.00 ateliere de ceramica
30 septembrie – 14.00 si 16.00 atelire de ceramica
1 octombrie – 14.00 si 16.00 legatorie manuala de carte
2 octombrie – 13.00 si 15.00 ateliere de construit instrumente, 17.00 poveste
3 octombrie – 13.00 si 15.00 ateliere de construit instrumente, 17.00 poveste
4 octombrie – 10.00-18.00 arderea ceramicii in cuptorul din curtea muzeului
5 octombrie – 10.00-18.00 ardere neagra, 14.00 legatorie manuala de carte


Pretul biletului: 12 lei (puteti cumpara bilete de la casieria din Soseaua Kiseleff)


Locatie: Muzeul Taranului Roman

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.