AL DI MEOLA acoustic trio – Bucuresti

0

În data de 28 iunie 2023 Arenele Romane din București vor găzdui o seară de concerte jazz, în organizarea Asociației Forfun, de la orele 21:00 va avea loc concertul AL DI MEOLA acoustic Trio.
In deschidere, de la orele 20:00, va urca pe scenă trupa Ineffable.

Al Di Meola, pe numele său complet Al Laurence Di Meola, este un hitarist, compozitor și producător muzical american. S-a născut pe 22 iulie 1954 în Jersey City, New Jersey. Di Meola este cunoscut în special pentru abilitățile sale de chitară flamenco, fusion și jazz.

A început să cânte la chitară încă din copilărie și și-a dezvoltat rapid abilitățile muzicale. La vârsta de 19 ani, a devenit membru al legendarului grup de jazz fusion “Return to Forever” condus de Chick Corea. A contribuit semnificativ la sunetul trupei și a înregistrat mai multe albume împreună cu ei.

Ulterior, Al Di Meola și-a lansat o carieră solo de succes și a colaborat cu numeroși muzicieni de renume în diverse proiecte muzicale. A explorat o varietate de stiluri muzicale, inclusiv jazz fusion, latin jazz, world music și chiar muzică clasică. Tehnica sa virtuoză și abordarea inovatoare a chitarei au făcut din el unul dintre cei mai influenți chitariști din lume.

Di Meola a lansat numeroase albume solo de-a lungul carierei sale, inclusiv “Land of the Midnight Sun”, “Elegant Gypsy”, “Casino”, “Splendido Hotel” și multe altele. A primit mai multe premii Grammy și a fost nominalizat de mai multe ori.

Stilul său de chitară este caracterizat de tehnica rapidă, virtuozitatea, improvizația și influențele diverse, precum flamenco, muzica latină, rock-ul progresiv și jazz-ul. Al Di Meola este considerat un pionier în dezvoltarea chitarei electrice și unul dintre cei mai respectați și influenți chitariști ai timpurilor moderne.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.