Aer asiatic in mijlocul Bucurestiului

0

Intre Universitate si Capsa, undeva la subsol sta la loc de cinste Yellow Bar. Un bar cu arhitectura, decor si muzica in stilul lounge-barurilor. Adica vii aici cu scopul de a te relaxa, de a te detasa de viata de la ”suprafata”, pentru a bea un cocktail cu adevarat bun (pont: intre orele 10:00 si 17:00 exista un discount de 25-35%). Prima oara cand am fost la Yellow era in iarna anului trecut, eram in zona Universitatii si vroiam sa beau o cafea buna si fiind satula de Mc.Donald’s si Pizza Hut, iar altceva nefacandu-mi cu ochiul am zis sa merg pe mana unui prieten care-mi recomandase ”undeva pe stradutele alea” Yellow-ul.
Barul este situat la subsol, in doua incaperi intimite si amenajate in stilul feng-shui. Pe pereti sunt atarnate tablouri si imitatii de pergamente cu expresii in chineza, fotoliile si canapelele de culoarea rosie, lumina calda provine dintr-o mica cutie transparenta atarnata de tavan (uneori cand te ridici, daca nu prea esti atent poti da cu capul in ea, facand-o sa-si ia zborul putin), toate acestea amintind de cultura si specificul asiatic.
Este adevarat ca in ultima perioada in Bucuresti au aparut ca ciupercile dupa ploaia barurile si restaurantele cu specific asiatic, dar Yellow a fost printre deschizatorii de drumuri, facandu-si simtita prezenta inca de acum cativa ani.
Preturile usor piperate de aici au drept urmare o clientela destul de selecta, nefiind chiar la indemana oricum sa dea peste 10 lei pe o cafea. Dar acesta este un aspect pozitiv, deoarece m-am saturat sa vad asa-zisii ”businessmen” si pustani de liceu in toate barurile si cluburile din Bucuresti. Era nevoie si de un loc care sa-ti garanteze un gram de intimitate si relaxare. Eu cred ca am descoperit locul in care ma pot simti intotdeauna bine alaturi de persoanele dragi si un cocktail pe cinste, caci nu degeaba motto-ul barului este: ”It’s all about cocktails!”


Ana


Locatie: CreamSideratii

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.