5 locuri din Bucuresti unde ai mai multe sanse sa gasesti o comoara decat u

0

Bucurestiul este una dintre cele mai aglomerate metropole din lume. Aceasta nu este o parere subiectiva a soferilor care se confrunta zi de zi cu traficul de la orele de varf, ci un fapt demonstrat statistic. Conform unor studii efectuate la nivel global legate de fluiditatea traficului din marile orase, Bucurestiul se afla in topul 10 celor mai aglomerate orase pe glob. In aceste conditii, nu este de mirare ca gasirea unui loc de parcare devine uneori un adevarat cosmar pentru Bucuresteni.

In conditiile in care pentru a parca in unele zone din Bucuresti este nevoie de nervi de otel si un nivel de experienta comparabil cu cel al soferilor de drift, nu sunt putini cei care ies de pe bancile scolilor de soferi fara a fi pregatiti pentru situatia locurilor de parcare. Sunt rari acei instructori ai scolilor de soferi care pot cu adevarat sa pregateasca viitorii soferi pentru situatia de pe strazile capitalei.

1. Centrul Vechi

Incepem cu Centru Vechi pentru ca, in ceea ce priveste aceasta zona, parerile sunt impartite. Pe de o parte nu este normal ca nici un centru vechi al unei Capitale Europene sa permita accesul auto, deci lipsa locurilor de parcare nu ar trebui considerata o anormalitate.

Pe de alta parte, cum accesul auto este permis pe majoritatea stradutelor inguste din Centrul Vechi al Bucurestiului, lipsa locurilor de parcare devine o problema presanta, mai ales in conditiile in care acesta zona este inima vietii de noapte a Bucurestiului.

Cum cei mai multi tineri vin sa se distreze pana dimineata in baruri, poate ca lipsa locurilor de parcare este o exceptie pozitiva la o problema presanta a Capitalei.

Pe scurt:

 • Stradute foarte inguste;
 • Zone interzise traficului;
 • Centrul vechi foarte plin, mai ales seara.

2. Calea Victoriei

Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi si importante artere din Bucuresti care face legatura intre partea nordica si centrul orasului. Calea Victoriei este aglomerata aproape pe intreg parcursul zilei si chiar si noaptea in timpul weekendului cand barurile si restaurantele din Centrul Vechi sunt pline.

Cum in aceasta zona oprirea este interzisa, singurele optiuni de parcare sunt stradutele laterale extrem de inguste si inghesuite. Nici un instructor auto si nici un test auto drpciv de pe ChestionareAuto.Odat.ro nu poate pregati proaspetii soferi pentru manevrele de care este nevoie pentru a strecura o masina in locurile de parcare de aici.

Exista si variante de parcari cu plata, dar nu mai putin aglomerate.

Pe scurt:

 • Permanent aglomerat chiar si in afara orelor de varf;
 • Nu ai voie sa parchezi direct;
 • Putine locuri de parcare pe strazi laterale;
 • Chiar si locurile de parcare cu plata sunt aglomerate.

3. Soseaua Pantelimon

Soseaua Pantelimon este unul dintre cele mai bune exemple ale luptei dintre Bucurestiul modern si vestigiile comunismului. Pe de o parte soseaua modernizata, latita, blocurile renovate, pe de alta aceleasi blocuri masive cu sute de apartamente inghesuite. Pentru toate aceste familii, locurile de parcare disponibile sunt ridicol de putine. Locatarii nu au unde parca, cei care sunt in trecere cu atat mai putin.

Pe scurt:

 • Trafic intens
 • Locuri de parcare putine comparativ cu numarul mare de blocuri masive, cu multe apartamente.

4. Bulevardul Iuliu Maniu

Bulevardul Iuliu Maniu este o artera importanta de iesire din Bucuresti catre A1. In aceasta zona, ca si in Pantelimon si in Giurgiului, zona de la punctul urmator, problema sunt blocurile comuniste. Multi locatari, putine locuri de parcare.

Problema ar putea fi macar partial rezolvata prin construirea unor parcari cu plata pentru cei care au treburi de rezolvat in zona.

 • Nu exista parcari cu plata;
 • Locurile de parcare limitate si de obicei ocupate de locatari.

5. Soseaua Giurgiului

Problema locurilor de parcare de pe Soseaua Giurgiului reflecta perfect situatia din Bucuresti. 8 din 10 masini parcate aici incalca regulile de circulatie, nu pentru ca ar apartine unor soferi rebeli, ci pentru ca nu exista alternative. Cu un singur sens de mers pe care se poate parca si aglomeratia specifica unei artere de iesire din Bucuresti, Soseaua Giurgiului este un cosmar pentru soferii Bucuresteni.

Pe scurt:

 • Pe cea mai mare portiune exista locuri de parcare doar pe un sens de mers;
 • Este foarte aglomerata fiind artera de iesire din Bucuresti.
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.