.
3

4 motive pentru care să alegi cauciucuri noi pentru maşina ta

0

Cauciucurile sunt printre cele mai importante consumabile ale maşinii tale. Pe măsură ce se adună numărul de kilometri parcurși sau anii de utilizare, anvelopele se uzează şi trebuie înlocuite. Mai există şi situaţia în care roţile se deteriorează iremediabil din cauza unui accident sau a unor defecţiuni la sistemele de direcţie sau frânare, motiv pentru care trebuie înlocuite. Iată câteva motive pentru care cea mai bună investiţie este în cauciucuri noi!

Vârsta

Primul şi cel mai evident motiv pentru care merită să echipezi maşina cu astfel de anvelope este chiar faptul că sunt noi. Pe măsură ce trece timpul, cauciucul îmbătrâneşte şi pierde din proprietăţile originale. Aşadar, beneficiezi de toate caracteristicile de performanţă ale produselor.

Banda de rulare este intactă

Banda de rulare a anvelopei reprezintă singura interacţiune a maşinii tale cu carosabilul. De felul în care se prezintă canelurile cauciucului depinde stabilitatea vehiculului în timpul manevrelor de deplasare.

Anvelopele noi au banda de rulare intactă, aşadar vor ajuta maşina să treacă uşor de la o porțiune de drum uscată la una umedă sau peste suprafeţele acoperite de zăpadă.

Atunci când confecţionează benzile de rulare, producătorul de cauciucuri Pirelli de diferite dimensiuni şi tipuri ia în calcul condiţiile în care te vei deplasa pentru a oferi cel mai bun randament având în vedere modelul maşinii, temperatura, clima, greutatea şi chiar viteza de deplasare.

Economia pe termen lung

Dacă iei în calcul doar preţul de achiziţie pentru un set de anvelope noi, la o primă vedere ai putea fi descurajat de costurile ridicate ale investiției. Atunci când pui în balanţă valoarea cauciucurilor noi cu cea a alternativelor second hand sau reşapate, comparaţia trebuie făcută pe termen lung.

Este o certitudine faptul că anvelopele noi durează mai mult, aşadar timp de câţiva ani, dacă nu ai alte probleme la sistemele de direcţie sau de frânare, nu vei mai avea grija înlocuirii lor.

În aceleaşi condiţii, din cauza faptului că sunt deja rulate, anvelopele vechi se vor deteriora mai rapid, forţându-te să le înlocuieşti. Cel mai mare risc constă în faptul că nu le cunoşti istoricul, modul în care au fost exploatate, stilul de condus şi numărul de kilometri parcurşi. Dacă adaugi costurile investiţiei care se repetă, plus preţul pentru demontare, montare şi manopera de echilibrare a roţilor, precum şi timpul pe care îl pierzi pentru aceste operaţiuni, vei ajunge la concluzia că economiseşti mai mult alegând să cumperi anvelope noi.

Siguranţa în timpul deplasării

Am amintit deja cât de important este rolul cauciucurilor în timpul deplasării cu maşina. Manevrele importante de accelerare, frânare şi schimbare a direcţiei de mers trebuie să se desfăşoare în deplină siguranţă chiar şi în cele mai grele condiţii de trafic, infrastructură sau vreme.

Anvelopele noi au un risc minim de explozie nu doar în timpul deplasării liniare, ci şi la trecerea peste obstacole cum ar fi borduri, linii de tramvai sau cale ferată, obiecte abandonate pe carosabil.

Echiparea maşinii cu anvelope de sezon, confecţionate pentru anumite condiţii de temperatură sau vreme, este cea mai bună investiţie pe care o poţi face pentru a te deplasa în siguranţă.

Principala scuză a şoferilor care caută alternative la anvelopele noi este preţul ridicat. Având în vedere tehnologiile utilizate şi siguranţa pe care o oferă, costurile de achiziţie mai mari sunt pe deplin justificate. Dacă pentru tine preţul este primul criteriu atunci când cumperi cauciucuri, nu renunţa la opţiunile de siguranţă doar pentru a obţine un produs mai ieftin. Un raport corect între preţ şi calitate este mult mai avantajos decât un produs ieftin care te va obliga ulterior la cheltuieli suplimentare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.