Unde mergi la mare vara aceasta? 7 recomandări

0

Te-ai decis să petreci zilele călduroase de vară pe litoralul românesc alături de toate persoanele dragi, însă nu știi care este orașul sau stațiunea ideală pentru tine? Atunci iată o listă cu cele mai populare locuri din România unde te poți bucura de valurile mării, de briza plăcută și de nisipul fin, dar și de obiective turistice inedite, unități de cazare moderne, terase și numeroase evenimente!

Orașul-port Mangalia

Orașul-port Mangalia este o locație relaxantă, cu spații verzi, obiective atractive pentru toți oaspeții și peisaje deosebite. Printre cele mai îndrăgite spații turistice de vizitat sunt Geamia Esmahan Sultan, o moschee ridicată în anul 1575, plină de istorie și cultură, Portul Turistic, alături de Farul Genovez, Muzeele de Arheologie și Marinei, Monumentul Eroilor, Rezervația Hagieni și Herghelia din Mangalia.

Sesiunile de plajă, vizitarea obiectivelor turistice și shoppingul din stațiune pentru suveniruri pot fi activități obositoare, așa că dacă îți dorești un spațiu de odihnă, confort și relaxare, alege cazarea în Mangalia la Mera Brise, un hotel modern, de 4 stele, cu restaurant, sală de fitness, vedere către răsărit și experiențe inedite.

Stațiunea Cap Aurora

Stațiunea Cap Aurora oferă o priveliște aparte datorită plajelor cu golfuri, unde intrarea în apă se face lin, copii și adulții putând să se bucure de o mare liniștită, fără valuri mari și cu temperaturi incredibile în sezon, dar și în afara acestuia.

Tot aici te vei bucura de tratamente cu ape minerale mezotermale care-ți vor ameliora diferite probleme de sănătate, iar dacă ești pasionat de aventură și noi peripeții, atunci nu trebuie să ratezi activitățile nautice, precum windsurfingul, snorkelingul, scufundările, plimbările cu barca etc.

Stațiunea Venus

O altă stațiune liniștită din sudul litoralului românesc este Venus. Cu plaje cu golfuri, nisip fin, unități de cazare de lux și activități pentru toate vârstele, vei putea descoperi vacanța perfectă! Ia cu tine familia, copilul, cei mai buni prieteni sau colegi și bucură-te de relaxarea, vegetația abundentă și petrecerile de seară de seară din Venus!

Stațiunile Neptun și Olimp

Stațiunile Neptun și Olimp sunt locații de dimensiuni mai mici ce pot fi vizitate în același sejur, sau chiar în aceeași zi. Cu toate acestea, ele au foarte multe de oferit, de la plaje deosebite precum „Plaja La Steaguri” din Neptun sau Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp, unde s-a filmat o parte din filmul românesc „Nea Mărin Miliardar”.

Stațiunea Costinești

O stațiune excelentă pentru adolescenți și tineri, Costinești găzduiește o plajă mare, alături de un dig turistic pe care se pot face promenade atât ziua, dar și noaptea. Tot aici te vei putea bucura cu prietenii tăi de o viață bogată de noapte, de la terase, restaurante și baruri la locații în care poți cânta karaoke sau să joci biliard și ping-pong, la activități nautice și plimbări cu vaporașul până la „Epava” în fiecare zi din sejurul tău!

Stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud

Unele dintre cele mai populare și pline de viață stațiuni de pe litoralul românesc sunt cele două locații: Eforie Nord și Eforie Sud. Alături de nisipul fin și zonele extinse de ale plajelor, cele două stațiuni se învecinează cu Lacul Techirghiol, fiind cunoscut datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate, dar și a împachetărilor cu nămol.

Orașul-port Constanța

La Constanța nu vei avea timp să te plictisești! Dacă vrei o pauză de la plajă și te-ai decis să vizitezi frumusețile orașului, atunci nu rata Cazinoul Constanța, Farul Genovez, Muzeul Marinei, Edificiul roman cu mozaic, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Casa cu Lei, Portul Turistic Tomis, Limanul Siutgol, Insula Ovidiu sau chiar poți face o vizită în satul de vacanță din Mamaia, aceasta fiind o altă stațiune îndrăgită de turiștii de toate vârstele!

În fiecare stațiune de pe litoralul românesc vei descoperi plaje extraordinare, unități de cazare moderne și de lux, localnici ospitalieri, obiective turistice pentru orice gust și vârstă și, nu în ultimul rând, distracție, relaxare și voie bună!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.