Un pahar de șampanie de calitate, de atât ai nevoie pentru a intra “cu efervescență” în noul an

0

Revelionul este unul dintre cele mai așteptate momente din an. Noaptea de 31 decembrie reprezintă ocazia perfectă pentru a te distra, împreună cu cei mai dragi oameni, de a te bucura pentru toate reușitele de care ai avut parte pe parcursul anului, dar și de a privi cu speranță către un nou început.

Când ne gândim la această sărbătoare, tuturor ne vine în minte momentul de la miezul nopții, când ciocnim fericiți un pahar de sampanie și ne gândim cu bucurie la un nou început, o nouă etapă a vieții noastre.

Băutura care te face să simți efervecența vieții

Licoarea cu bule este băutura perfectă pentru a fi savurată la ocazii festive. Cu siguranță niciun eveniment fericit din viața ta nu a trecut fără să fie marcat de un pahar de șampanie, fie că vorbim depre o zi de naștere, promovarea la locul de muncă, o sărbătoare creștină, Revelionul etc.

Pentru că este o seară atât de specială, trecerea dintre ani nu poate trece fără să ciocniți un pahar de șampanie, al cărui dop pocnește pentru a anunța bucuria și entuziasmul pentru anul ce urmează. Astfel, licoarea cu bule se transformă în “vedeta” serii.

Indiferent că petrecerea are loc acasă, la restaurant sau într-o proprietate închiriată, de pe masă nu poate lipsi această băutură faimoasă. Întrucât este vorba despre un eveniment atât de grandios, cu o semnificație profundă, se pretează să alegi un produs pe măsură, care să fie de calitate înaltă. Pentru a reuși acest lucru, este nevoie să ții cont de anumite criterii, atunci când te afli în procesul de achiziție a băuturii.

Șampanie sau vin spumant? Află diferența!

Când vrei să cumperi băutura pentru Revelion, trebuie să știi exact ce tip de licoare cu bule îți dorești. Sunt considerate șampanii doar vinurile produse în regiunea Champagne, din Franța, care sunt realizate după metoda Champenoise. Restul băuturilor din această categorie se numesc vin spumant, care sunt găsite pe piață la un preț mai mic.

Diferența de preț constă în modul diferit de fabricare a celor două băuturi. Vinurile spumante sunt obținute prin două etape de fermentare. Prima fază este cea obișnuită, prin care trec toate tipurile de vin, iar în a doua etapă are loc fermentarea în sticle speciale, unde băutura reține dioxidul de carbon suplimentar.

Însă când vine vorba despre metoda Champenoise, procesul de realizare a băuturii efervescente este la un alt nivel. Acesta presupune cupaje de vinuri, amestecate în proporții bine stabilite și îndepărtarea depunerilor de drojdie în sticla în care a avut loc a doua fermentare.

Un alt criteriu după care este recomandat să alegi o sticlă de șampanie este soiul de struguri din care acesta este obținută, în funcție de care îți poți da seama de aromele băuturii. De asemenea, și vechimea licorii este importantă, întrucât trecerea timpului oferă valoare unui astfel de produs.

Acum că știi cum să alegi cea mai potrivită băutură cu bule, nu rămâne decât să intri pe BeiCeVrei.ro și să achiziționezi un produs de calitate înaltă. Ciocnește cu bucurie un pahar de licoare efervescentă și marchează trecerea către un nou început!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.