Transport funerar international de cinci stele

0

Greu se lasa un batran dus din casa lui, mai ales acum pe vremea pandemiei. Stiu bunici care au refuzat internarea, desi se simteau ingrozitor de rau, declarand ca isi doresc sa moara in patul si pe perna lor.

Instrainarea de casa este traumatizanta, dar impusa de multe circumstante. Tinerii se duc la studii in strainatate, invocand dotarile invatamantului de peste hotare, muncitorii pleaca sa lucreze si sa aduca bani familiei, in timp ce in scop turistic se pleaca din ce in ce mai putin.

Masurile care se iau in tara se schimba de la o zi la alta, plus ca, fara sa se sperie nimeni, nu stii ce iti rezerva viitorul.

Viata omului este ca puful de papadie: este suficient un vant puternic si puful acela pluteste o vreme, apoi cade pe ape sau pe pamant si peste cateva minute nu mai ramane nimic din el.

Plecam, ne intoarcem, pana intr-o zi fatala, cand in clepsidra vietii nu mai ramane o secunda. Inca de la nasterea sa, omul primeste conditia efemera si o poarta cu el pe calea vietii, iar ca sa ii fie mai usor, uita acest lucru.

Decesul unei persoane apropiate inseamna:

-multa durere. Sufletul nu se vindeca pe deplin niciodata, fiindca ti se face dor de cel plecat si traiesti doua stari antonimice: ai vrea sa te duci la el, sperand ca il intalnesti, dar te temi de necunoscut si vrei sa traiesti, sa iti indeplinesti datoria morala fata de el si menirea ta pe acest pamant.

-multa alergatura. Daca un apartinator nu ar apela la o firma de pompe funebre care sa se implice total, nu ar mai avea liniste, ar umbla de acolo acolo si dupa acte si dupa cumparaturi si nu ar avea timp sa isi dea seama ce se intampla cu el.

-cheltuiala si enorm de multa munca. Cea mai mare parte din munca se impune sa fie facuta de specialisti, fiindca ei au curaj, pricepere si echipamentele necesare.

Cel mai greu este insa sa aduci in tara decedatul de la mii de kilometri, de peste hotare, sa aiba parte de caldura pamantului patriei sale si de ceremonia finala pe care fiecare persoana o merita.

Daca esti bine orientat si alegi firma serioasa de pompe funebre pentru transport funerar international repatrierea decurge repede si bine.

Paseaza raspunderea firmei care face acest lucru de multi ani, a organizat sute de repatrieri si dispune de experienta necesara.

In selectarea firmei potrivite, aplica urmatoarele criterii:

Sa lucreze non-stop. Stii de ce? Nu aduci seara mortul din Spania, din Belgia sau din Italia, dar se intampla cand esti foarte bulversat sa simti nevoia sa vorbesti cu cineva de incredere care sa te asigure ca totul va fi bine.

Daca nu faci asta imediat, durerii tale profunde se adauga si nelinistea.

Sa ti se vorbesca frumos la telefon si persoana care iti raspunde sa fie empatica. Starea ta este influentata de perioada de doliu si ai nevoie de intelegere mai mult decat orice. Este posibil sa ti se vorbeasca si sa nu intelegi sau sa nu auzi. Daca cineva ridica tonul, te bulverseaza complet. Firma de pompe funebre prezentata mai sus are experienta necesara sa comunice cu apartinatorii astfel incat sa ii incurajeze si nu sa ii raneasca mai tare.

Sa aiba un site atractiv, usor de utilizat si cu informatii complete. Persoanele care doresc servicii de repatriere sa se poata informa singure, cum decurge intregul proces.

Transportul funerar international este nucleul repatrierii, de aceea este bine sa verificati si flota firmei respective. Masini suficiente si in stare tehnica perfecta inseamna asigurarea ca transportul se va face la timp si inmormantarea va avea loc conform planificarii.

O repatriere inseamna procese complexe legate intre ele prin importanta lor si profesionisti implicati care cunosc legislatia funerara internationala si o respecta in tot ceea ce fac.

Iata reguli stricte referitoare la repatriere:

-repatrierea se face in doua sicrie obligatorii: unul din zinc si altul din esenta lemnoasa si capacul sicriului exterior se sigileaza la plecarea catre Romania.

-actele obligatorii pentru repatrierea legala sunt: pasaportul funerar international, in care se indica ruta repatrierii si adeverinta de conservare care demonstreaza faptul ca imbalsamarea s-a facut in mod responsabil, cu cele mai bune substante.

-nu se admit abateri de la ruta prevazuta in pasaportul funerar.

Alaturi de aceste norme, au loc multe etape dificile care se parcurg oriunde in lume inainte de inmormantare. Trupului neinsufletit i se acorda ingrijirea necesara, el fiind spalat atent, imbracat si imbalsamat.

Nu il lasa pe cel drag sa fie inmormantat printre straini, fiindca in timpul vietii ti-a fost suflet pereche, scut si adapost!

Acasa este un cuvant dulce care farmeca pe toata lumea si daca ne intoarcem singuri, cat suntem in viata, dupa moarte, le revine celor dragi sarcina repatrierii.

Un om care a trait odata pe pamant are dreptul la o cruce inscriptionata cu datele sale personale si la un mormant bine ingrijit. Din cand in cand, apartinatorii trebuie sa organizeze mese de pomenire si cei care l-au cunoscut sa ii evoce memoria in cuvinte alese.

Fara masinile autorizate si dotate corespunzator ale firmelor de pompe funebre, repatrierile ar fi dificile.

Oricat de cald ar fi afara, in locul de depozitare al sicriului este racoare si curat, spatiul fiind igienizat corespunzator inainte si usa este incuiata, ca sicriul sa ajunga in stare perfecta la capela, acolo unde este asteptat.

Suntem muritori, suntem sufletisti, suntem empatici unii cu altii si impreuna reusim sa depasim momentele triste din viata noastra!

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.