.
3

Te-ai înscris la cursuri IT, dar nu vezi rezultate? Ce poți face pentru o carieră în programare?

0

Participarea la cursuri nu este o garanție a faptului că și vei reuși să înveți, iar aceasta este o realitate tristă a contextului actual. Din acest motiv, participarea la cursuri IT nu îți oferă și garanția că vei reuși să obții și un job în domeniu, la final.

Cu toate acestea, Petru Trîmbițaș a pus bazele unui program de învățare diferit de tot ceea ce poți găsi pe piața de cursuri IT. Acesta a gândit un mentorat în programare, bazat pe filosofia observată în cadrul marilor companii Facebook și Google, din Statele Unite ale Americii.

Programul de învățare fondat de Trîmbițaș propune dezvoltarea bilaterală, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Astfel, tânărul clujean a reușit să construiască o echipă de mentori care să ofere sprijin și coordonare elevilor în deprinderea abilității de a scrie cod curat și corect, cât și a unei echipe de experți în dezvoltare personală, care să-i ajute să-și dezvolte un mindset de învingător.

Programul de dezvoltare personală integrat și învățarea bazată pe construirea unei relații de prietenie și egalitate mentor – elev nu se regăsesc în cadrul niciunui alt tip de cursuri IT de pe piața autohtonă. Mai mult decât atât, mentoratul își propune însoțirea cursantului de la primul contact și până la angajare.

Cum funcționează platforma WellCode?

Platforma a fost gândită de Petru Trîmbițaș în trei pași:

  • noțiuni teoretice;

  • rezolvare de probleme;

  • proiect personal.

Cursanții vor avea oportunitatea de a scrie cod curat și corect încă de la prima logare pe platformă. În funcție de cunoștințele prealabile existente, respectiv lipsa acestora, elevul își poate personaliza învățarea și își poate dezvolta propriul ritm de rezolvare de probleme și scriere de cod. De exemplu, dacă nu ai avut niciodată contact cu domeniul IT, atunci ai oportunitatea de a învăța programare de la 0. În schimb, dacă deja ai ceva cunoștințe de scriere de cod, vei avea parte de probleme care să te provoace și să te ajute să îți dezvolți gândirea logică, fără a simți că bați pasul pe loc.

cursuri it

Fiecare problemă rezolvată se ”traduce” într-un pas înainte pe platformă. Vizualizarea evoluției în timp real te ajută să te menții focusat și motivat. După parcurgerea integrală a problemelor de pe platformă, mentorii îți vor fi alături și te vor ghida în realizarea propriului portofoliu de proiecte sau scrierea propriei aplicații. Totodată, aceștia îți vor fi alături și în etapa de interviu și te vor ajuta să-ți rafinezi abilitățile soft skills și tehnice, încât să depășești cu brio interviul.

Modulul de dezvoltare personală urmărește întărirea și susținerea abilităților profesionale dezvoltate, aspect total neglijat in cadrul clasicelor cursuri IT. Coach-ii te vor ajuta să înveți să-ți gestionezi gândurile și emoțiile negative, să te menții concentrat, motivat, să gestionezi eșecurile, etc. De asemenea, aceștia vor urmări dezvoltarea capacității de relaționare și comunicare – aspecte urmărite prioritar de angajatorii din domeniul IT, în prezent.

Convinge-te că un mentorat este total diferit, astfel încât să facă diferența! Dacă deja ai participat la cursuri IT și nu ai obținut niciun rezultat, nu renunța la visul tău de a deveni programator! Înscrie-te la mentorat și transformă visul în realitate! Schimbarea începe cu tine, cu schimbarea mentalității! Fă primul pas, iar mentorii te vor ghida către întărirea unui mindset de învingător!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.