În cadrul unui parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Teatrul Masca va participa la „Noaptea Muzeelor” cu spectacolul de statui vivante „Români la porțile lumii”, pe care îl va susține în curtea Casei Filipescu-Cesianu, sâmbătă, 13 mai, în intervalul 19.00-21.30
Teatrul Masca participă la Noaptea Muzeelor 2023 cu spectacolul de statui vivante Români la porțile lumii
ROMÂNI LA PORȚILE LUMII este un spectacol care îți oferă șansa de a cunoaște secretele care i-au motivat și inspirat pe: Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Smaranda Brăiescu, Alice Cocea, Maria Virginia Andreescu Haret, Carol Davilla, Theodor Pallady, Tony Bulandra, Smaranda Gheorghiu.
Statui vivante, teatru și muzeu
Noaptea muzeelor adună în fiecare an sute de mii de oameni care aleg să petreacă câteva ore într-unul dintre muzeele ce își deschid porțile gratuit cu această ocazie. Teatrul Masca a colaborat, încă de la primul eveniment de acest tip din țara noastră, cu toate muzeele din Capitală – și nu numai – cu scopul declarat de a oferi celor care participă la eveniment o experiență completă: vizitarea unui muzeu și un spectacol de teatru altfel. La ediția din acest an, Masca va juca spectacolul Români la porțile lumii în curtea Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, 151), între orele 19.00 și 21.30. Spectacolul și intrarea la muzeu vor fi gratuite.
Un spectacol despre bucuria de a fi român
La sfârșitul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XX societatea românească este eclectică și efervescentă. Au loc descoperiri și realizări epocale. Se remarcă personalități unice în toate domeniile: matematică, inginerie, științele naturii, microbiologie, chimie, artă etc. Cine sunt acestea și cum au schimbat ele lumea?
Imaginat ca o vizită într-un muzeu și având o puternică dimensiune educativă, spectacolul se folosește de fascinația pe care o exercită statuia vivantă și de latura interactivă a acestei formule de teatru pentru a transmite informații relevante despre fiecare personaj, oferindu-le acestora oportunitatea de a ne ”vorbi”, peste ani, celor care îi privim acum.
Sâmbătă, 13 mai, 19.00-21.30
Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, 151)
Acces gratuit.