Ești o persoană dinamică, dar nu ai suficient timp să faci sport? Ce-ai zice dacă ți-ai amenaja o sală de fitness în propria locuință? Este o idee care a devenit foarte populară în ultimul timp, mai ales în rândul celor care își doresc să îmbine utilul cu plăcutul. Totuși, este o decizie care poate influența semnificativ echilibrul decorului general. Trebuie să iei în considerare multe aspecte – de la alegerea spațiului ideal până la integrarea aparatelor.
Nu-ți face probleme în privința rezultatului final – câteva sfaturi utile poți descoperi în rândurile de mai jos.
Sfaturi pentru a amenaja o sală de fitness acasă
Planul pentru o mini sală de fitness trebuie să-l faci înainte de execuția unui proiect casa. Desigur, îl poți pune în aplicare și după, dar trebuie să ai în vedere câteva lucruri esențiale. Așadar, dacă dacă îți dorești un loc special pentru a te menține în formă, asigură-te că bifezi următorii pași:
- Asigură-te că spațiul ales are suficient loc pentru a te mișca în voie. Cea mai întâlnită greșeală este supraaglomerarea vizuală. Din dorința de a avea totul la îndemână, poți ajunge în extrema cealaltă. Nu ai cum să te bucuri de antrenamentul dorit dacă nu pui pe primul loc importanța armoniei vizuale. Ia măsurătorile necesare și fă o schiță a sălii înainte de a face investiția. Eventual, cere sfatul unui arhitect cu experiență în proiecte case sau unui designer de interior.
- Personalizează locul și adaugă mesaje inspiraționale. Cel mai bun mod prin care îți poți găsi motivația de a face sport zilnic este să adaptezi decorul spațiului la personalitatea ta. Ai grijă, totuși – în cazul unor proiecte case mici s-ar putea să fie cam greu să adaugi toate lucrurile care te reprezintă. Cel mai bine ar fi să păstrezi aspectul aerisit și ordonat. Rezumă-te la câteva tablouri sau chiar litere care pot fi lipite direct pe perete. Totuși, nu uita de playlist-ul preferat.
- Decide-te ce tipuri de antrenamente dorești să faci și alege echipamentul potrivit în consecință. Poți opta pentru aparate de bază, cum ar fi gantere, benzi de rezistență sau saltele speciale pentru sesiunile de fitness. De asemenea, optează pentru o podea rezistentă și ușor de curățat. Lemnul masiv face parte din topul celor mai durabile variante. Însă, cel mai bine te orientezi către pardoselile de protecție din cauciuc pentru că oferă mai multă stabilitate și elimină din start pericolul de accidentare.
Unde poți improviza o sală de fitness în casă?
Îți dorești o sală de fitness multifuncțională în propria locuință, dar nu te poți decide în privința încăperii potrivite?
Dacă preferi modelele de proiecte case compacte și nu vrei să compromiți designul general, iată câteva sugestii:
- Livingul – Spațiul generos din living oferă suficientă libertate de mișcare pentru diverse exerciții, mai ales dacă este în regim open-space.
- Dormitorul matrimonial – O alegere mai bună în cazul în care vrei să ai parte de intimitate.
- Biroul – Poate fi transformat rapid pentru antrenamentele scurte. Totuși, e indicat să alegi echipamente ușor de transportat și depozitat.
Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de avantajele pe care ți le poate oferi o sală de fitness amenajată în locuință!