.
3

Recital de Ziua Regelui în Stagiunea de marți seara

0

În seara zilei de marți, 25 octombrie 2022, ca un omagiu adus la împlinirea a 101 ani de la nașterea Regelui Mihai I, doi tineri artiști, violonista Ioana Maria Tudor și pianistul Cătălin Răducanu, vor susține un recita în cadrul Stagiunii de marți seara în sala mică a Ateneului Român, la ora 19.30.

Ioana Maria Tudor este membru al Orchestrei Naționale Radio, al Orchestrei Naționale de Tineret și al Orchestrei Naționale Simfonice Române. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, clasa prof. univ. dr. Ioana Croitoru, iar în perioada facultății a studiat cu o bursă Erasmus la Universitatea de Arte din Graz, Austria, la clasa violonistei Silvia Marcovici. A lucrat în cadrul unor cursuri de masterclass cu violoniștii David Grimal, Silvia Marcovici, Mihaela Martin și Liviu Prunaru. Este membru fondator al ansamblului Barocharest și inițiator al proiectului Armoneo dedicat promovării muzicii de cameră. Deține premii la concursuri naționale și internaționale, cel mai recent fiind la Concursul Internațional „Mihail Jora”

Absolvent al Universității Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a studiat la clasele profesorilor Dana Borșan și Viniciu Moroianu, Cătălin Răducanu este astăzi doctorand sub îndrumarea prof. dr. h. c. Dan Dediu. Pianistul s-a perfecţionat în cadrul unor cursuri de măiestrie susținute de Cristian Beldi, Wolfgang Manz, Martin Hughes, Imre Rohmann, Tunde Kurucz, Andrei Gavrilov, Gerlinde Otto, Hakon Austbo sau Tilmann Kremer. Palmaresul său cuprinde numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a fost în repetate rânduri bursier al Fundației Principesa Margareta a României și al UNIMIR. Muzica de cameră este o preocupare constantă a tânărului muzician, care a susținut recitaluri pe numeroase scene din România, dar și în Budapesta, Roma sau Paris.

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici https://www.fge.org.ro/calendar

Biletele se pot cumpăra:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.