Planificarea finanțelor personale și modul în care îți influențezi viitorul financiar

0

Banii sunt un indicator al nivelului nostru existențial, o formă prin care ne diferențiem de ceilalți și care ne oferă posibilitatea de a ne îndeplini o serie de dorințe. Lipsa lor echivalează necesitatea apelării la soluții de genul celor de împrumuturi persoane fizice nebancare, iar surplusul financiar, neadministrat în mod corespunzător poate genera un nivel ridicat de risipă. De aceea, atunci când ne dorim o existență care să ne ofere echilibru, cea mai indicată soluție este aceea oferită de planificarea finanțelor personale. În acest mod ne vom putea influența direct viitorul și ne vom putea bucura de o viață care să ne ofere posibilitatea de a ne satisface toate dorințele.

Banii câștigați, între economisire și investiții!

Mulți dintre cei care beneficiază de un surplus financiar ezită să-și plaseze banii în plus în investiții care le pot asigura un nivel de câștig pe termen îndelungat. Temerea lor se bazează pe faptul că nu există atât de multe companii de brokeraj care să merite încrederea, iar acțiunile pe piața bursieră, fără cunoștințele necesare, înseamnă o “sinucidere financiară”. De aceea, cei mai mulți preferă siguranța și încrederea oferite de către bănci, care, în ciuda nivelului extrem de scăzut al dobânzilor măcar garantează păstrarea banilor la loc sigur.

Ceea ce nu îți spune un bancher este faptul că banii tăi, pe care îi crezi în siguranță (bineînțeles, în cazul unor probleme de natură financiară există garanția restituirii de către stat a sumei până la echivalentul a 100.000 euro, dar cât de mare încredere să ai într-un stat care are probleme economice?) sunt investiți de către banca în diverse speculații financiare. Șocant? Nu, pentru că orice instituție de acest gen trebuie să producă dobânzile pe care este nevoită să le achite clienților săi. Iar acest aspect presupune plasarea banilor deja existenți în bancă în diverse plasamente la termen, cu un nivel de risc scăzut sau mediu, astfel încât să genereze alți bani.

Iată că, chiar și atunci când tu consideri că banii tăi sunt păstrați la loc sigur, ei sunt, de fapt, redistribuiți în diverse investiții care sunt de natură să genereze alți bani. Este ceea ce poți face și tu, dat fiind faptul că poți să-ți distribui o parte din banii aflați în surplus într-un cont de economii, în timp ce restul poate fi plasat în diverse achiziții de metal prețios sau acțiuni ori în alte modalități de a face bani.

Sunt de evitat acele “combinații” online, de genul opțiunilor binare sau Forex, pentru că aceste forme de plasare a banilor implică un nivel foarte ridicat de risc. Alege soluțiile oferite de către plasamentele de stat (care sunt excelente pentru majoritatea investitorilor) sau dacă ai o sumă de bani mai mare o poți plasa în speculațiile imobiliare, de genul achiziționării unei proprietăți care se vinde la un preț ieftin, îmbunătățirea și renovarea acesteia și închirierea sau revânzarea la o suma mai mare. În acest mod o să-ți poți planifica mult mai bine banii pe care reușești să-i economisești influențându-ți viitorul într-un mod favorabil și mult mai avantajos decât dacă ai “ține banii la ciorap”!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.