Parchetul – suprafata ideala pentru sistemele de incalzire prin pardoseala

0

Asa cum bine stiti, ansamblurile de incalzire prin pardoseala devin tot mai populare in mediul autohton, asta pentru ca proprietarii aleg sa isi centreze atentia asupra sistemelor care le ofera o temperatura uniforma in intreaga incapere, astfel incat confortul lor si al micutilor sa fie unul sporit in orice moment al zilei.

 

Asadar, locatarii mizeaza pe sistemele de incalzire electrica in pardoseala pentru apartamente si case tocmai pentru ca ele sunt capabile sa le ofere un nivel constant de caldura, avantajul principal fiind faptul ca acei curenti de aer cald provin din zona extremitatilor , mai precis a picioarelor – zona corpului care se incalzeste cel mai greu. Desi intensitatea curentilor nu o atinge pe cea propusa de clasicele sisteme de incalzire cu radiatoare, exista o anumita suprafata care devine un real "promotor" in propagarea rapida a caldurii, aceasta luand forma placilor simple de parchet.

 
Ei bine, varianta dublustratificata a parchetului uzual reprezinta o suprafata cu origini puternic ancorate in natura, care reuseste sa isi mentina aspectul imaculat si luciul caracteristic un timp indelungat, mai ales daca se bucura de o intretinere propice din partea gospodinelor. Specialistii care se ocupa de producerea si comercializarea sistemelor de incalzire prin pardoseala au demonstrat faptul ca parchetul dovedeste o compatibilitate iesita din comun cu majoritatea ansamblurilor de incalzire, asigurand deopotriva un bun transfer termic, dar si un climat ideal pentru functionarea in parametri optimi a acestor sisteme complexe. Singurul aspect de care trebuie sa tineti cont inainte de a achizitiona modelul preferat de parchet dublu stratificat se raporteaza la coeficientul de rezistenta termica al lemnului din care acesta este confectionat.
 
Lemnul masiv – o textura de evitat in compania sistemelor de incalzire prin pardoseala
 
Rasfoirea unui portofoliu de specialitate, compus din lucrari profesionale finisate de mesteri cu experineta reprezinta cea mai la indemana solutie pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa se familiarizeze cu cerintele unui sistem de incalzire prin pardoseala. Astfel, dumneavoastra veti ajunge sa oferiti atentia cuvenita detaliilor care conteaza cu adevarat in succesul unui astfel de proiect. Un exemplu elocvent este reprezentat de tipul de parchet pe care il alegeti pentru a va acoperi sistemul de incalzire prin pardoseala.
 
Cei de la Total Heat recomanda proprietarilor sa investeasca in placile de parchet dublustratificate, tocmai pentru ca acelea realizate din lemn masiv evolueaza in timp in functie de umiditate si temperatura. Care ar fi dezavantajele unei pardoseli din parchet masiv? Ei bine, in momentul in care suprafata dumneavoastra se va confrunta cu un grad sporit de umiditate, placile vor absorbi vaporii de apa din exterior si isi vor mari considerabil volumulul, urmand ca in perioadele uscate efectul sa fie unul contrar si anume acela de diminuare. Rezultatul? Dumneavoastra va veti confrunta cu placi inestetice, brazdate de rosturi vizibile printre lamele.
 
Chiar daca pe etichetele versiunilor de parchet comercializate nu sunt inscriptionate datele referitoare la coeficientul lor de rezistenta termica, totusi veti regasi un semn distinctiv in dreptul acelora care sunt compatibile cu sistemele de incalzire electrica prin pardoseala. Intrati in posesia unui astfel de model, apelati la serviciile unei firme specializate, gata sa va ofere un montaj profesionist si nu veti avea probleme cu modernul ansamblu de incazire prin pardoseala din locuinta personala!
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.