Orga unicat a Salii Radio in recitalul polonezului Bogdan Narloch

0
Ati ascultat vreodata un recital de orga ? Un asemenea eveniment muzical deosebit va propune joi, 22 octombrie (19.00) muzicianul polonez BOGDAN NARLOCH, invitat la Sala Radio, care se bucura de privilegiul de a fi dotata cu cea mai mare orga din Romania si una dintre cele mai mari din Europa (peste 7.600 de tuburi). Instrumentul a fost reconditionat in 2009 – cu ocazia renovarii complete a Salii Radio – proces care a fost realizat la aceeasi fabrica din Cehia care a creat initial orga.
 
Cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti, BOGDAN NARLOCH va prezenta publicului un frumos recital de orga, in repertoriul caruia se vor regasi si lucrari semnate de BACH si GRIEG. Printre partiturile pe care le veti asculta in programul serii  se numara: Preludiu si fuga in mi minor – Bach, Dans norvegian (transcriptie pentru orga) – Grieg, Chant triste – SurzyÅ„ski, Rondo alla Latina – Stamm, En el silencio de 
la noche (Suita Sant Antonio) – Goemanne s.a.
 
BOGDAN NARLOCH este director al Festivalului International de Orga din Koszalin (Polonia) si incepand din 1995, impreuna cu prof. Marek Toporowski, sustine cursuri de orga intr-un program national derulat sub auspiciile Ministerului Culturii din Polonia. 
Artistul polonez a absolvit cursurile Academiei de Muzica din GdaÅ„sk. A participat la numeroase cursuri de interpretare a muzicii de orga, conduse, printre altii de Milan Šlechta (la Praga), Guy Bovet, U. Spang-Hanssen. Este profesor la Academia de Arta din Szczecin si, de asemenea, conduce clasa de orga din cadrul Ansamblului Åžcolilor de Muzica de Stat din Koszalin. 
Bogata sa activitate concertistica cuprinde recitaluri solo, de muzica de camera, precum si concerte cu orchestra. A concertat atat in Polonia, cat si in strainatate (Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Norvegia, Rusia, Romania, Slovacia, Elvetia, Suedia, Ungaria, Italia). 
A inregistrat mai multe CD-uri, prezentand, printre altele, orgi istorice si muzica de orga din regiunea Pomerania. Pe langa activitatea artistica, se ocupa si de constructia de orgi, in calitate de expert, colaborand in acest domeniu cu Oficiul pentru Protejarea Monumentelor din Polonia.
 
 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. 
 
 
 
 
____________________________

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.