Obiective turistice din Cipru care merita atentia ta

0

Alegerea unui loc in care sa mergem este cea mai grea parte in planificarea oricarei vacante, fi ea una foarte scurta sau una ceva mai lunga. Exista atat de multe locuri si lucruri frumoase si la noi in tara dar si in afara, multe chiar in mica noastra Europa, unde putem ajunge cu avionul in doar cateva ore. Avem la dispozitie atat plaje insorite pe toata durata unui an cat si campii verzi intinse cat vezi cu ochii, zone de munte cu partii senzationale si nenumarate zone istorice, unele mai vechi decat ne-am putea imagina.

In cele mai multe cazuri, in special in tara noastra, sunt alese tari din zona mediteraneana, acolo unde ne putem bucura de caldura soarelui si de plaje aproape oricand in an, pentru ca adevarul fiind spus, nu reusim toti sa obtinem un concediu exact in lunile de vara sau in septembrie, atunci cand temperaturile sunt cele mai potrivite. Este de asemenea, unul dintre motivele pentru care alegem tarile acestea pentru ca in ceea ce priveste muntele, exista mult mai multe zone si la noi in tara sau in cele invecinate dinspre nord si nord-vest.

Printre numeroasele tari alese pentru plajele sale si climatul placut se afla Cipru, care este si una dintre cele mai mari insule din aceasta zona si o atractie turistica cunoscuta in toata lumea. Cu o istorie bogata, trecand prin multe invazii si cuceriri straine, insula este impartita in prezent in doua regiuni, cea de sud, unde predomina greci-ciprioti si cea de nord, unde predomina turcii-ciprioti. Dar in ciuda acestei impartiri, in ambele regiuni exista statiuni turistice si numeroase place care sunt asaltate an de an de foarte multi turisti.

Cei ce doresc asadar plaje, soare si fara indoiala, petreceri, trebuie sa faca o vizita in Ayia Napa. Aici exista numeroase plaje special amenajate pentru turisti, cluburi de noapte si o multime de festivaluri si petreceri pe timp de zi si de seara, ce au loc in piata centrala. In oras exista si multe restaurante, localuri si tarabe de unde turistii pot servi preparate traditionale si nu numai.

In ceea ce priveste obiectivele naturale, in Cipru exista atat zone de tarm cat si campii, depresiuni si munti, Olimp fiind cel mai inalt si totodata, cel mai cunoscut. Laguna Albastra, vestita prin apa sa de culoare albastra dar foarte curata, prin care turistii pot vedea toate vietatile marine de pe fundul marii, atrage si ea an de an multi turisti pasionati de astfel de peisaje dar si care doresc sa viziteze cat mai multe locatii cheie din lume.

Din punt de vedere istoric, in Cipru intalnim unele dintre cele mai vechi ruine din zona mediteraneana percum si numeroase manastiri aflate in patrimoniul UNESCO, orasul antic Paphos, cunoscut acum ca Kouklia si locul nasterii zeitei Afrodita sau orasul Larnaca, unde exista multe dintre manastirile mai sus mentionate si alte locatii istorice foarte vechi. Totodata, multe sate si orasele din regiunea centrala dar si din regiunile de coasta sunt amenajate in stil vechi, din piatra si alte materiale, asemeni si drumurilor interioare insa le ofera turistilor experiente de neuitat.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.