Nana Mouskouri Live

0

Nana Mouskouri revine in Bucuresti, de data aceasta pentru a urca impreuna cu orchestra sa pentru prima oara pe scena Salii Palatului in 4 decembrie.

Desi ne-a mai vizitat tara in 2008 pentru o gala caritabila a UNICEF, indragita cantareata a ales de data aceasta sa sustina un concert live la Bucuresti, dar tot pentru a ajuta UNICEF – o parte din sumele incasate din acest concert vor fi donate organizatiei al carei ambasador este din 1993.

 Nana Mouskouri, pe numele sau real Ioanna Mouschouri, s-a nascut in 13 octombrie 1934 in Chania din insula Creta. Trei ani mai tarziu, artista se muta in Atena unde urmeaza mai tarziu cursurile Conservatorului.
Primul sau cantec ”Fascination” il inregistreaza in 1957 in doua limbi, engleza si greaca. Dupa participarea in 1960 la Festivalul Greek Song si Mediterranean Song Festival din Barcelona, Nana primeste recunoasterea Europei.
In 1962 il cunoaste pe Quincy Jones cu care pleaca la New York si inregistreaza un album de jazz american intitulat ”The Girl From Greece Sings”
In cariera sa de peste cinci decenii a vandut peste 400 milioane de discuri, devenind astfel unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilorNana Mouskouri este unul din marii artisti ai lumii care au reusit sa scrie istorie in muzica internationala. Cu siguranta, fiecare dintre noi ii cunoaste si fredoneaza melodii precum: ‚”Amazing Grace”, ”Only Love” sau ”I Have A Dream”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.