Motorizari noi pe masinile Dacia

0

Odata cu trecerea la norma EURO 6, masinile Dacia vor dispune de noi motorizari. Dacia va oferit cateva functionalitati noi, una dintre ele este sistemul Stop & Start cu ajutorul caruia putem porni si opri masina doar cu o simpla apasare. Dar sa nu uitam si de sistemul inteligent de recuperare a energiei de franare, acesta se numeste Energy Smart Management. Pe langa aceste doua functionalitati interesante, toate modele Dacia cu motorizari noi si desigur Euro 6, vor avea un filtru special pentru oxizii de azot. Astfel incat costurile de intretinere vor scadea semnificativ.

 
Datorita noilor motorizari si trecerea la noua norma de poluare Euro 6, costurile de intretinere scad foarte mult. De exemplu la un model Logan care are un motor pe benzina de 90 de cai putere, scaderea emisiilor este cu 7 grame CO2/km. Toate modele dispun de motorizari noi si standarde ridicate, atat modelul Logan, Logan MCV, Sandero Stepway sau Duster. Care este diferenta intre motorizarea veche si cea noua? Spre exemplu luam masina Dacia Sandero Stepway care are un motor pe benzina de 90 cai putere de tip TCe, fata de vechiul motor, acesta consuma cu pana la 0,3litri / 100km mai putin. Asa e si in cazul motorului diesel de 90 cai putere tip dCi, care consuma cu 0,2 litri / 100km mai putin. Dar si emisiile sunt reduse foarte mult, motorizarea pe benzina are emisii reduse de la 115 grame pe CO2 / km la doar 9 grame CO2 / km, iar motorizarea diesel de la 98 grame CO2 / km la doar 7 grame CO2 / km. 
 
Daca aveti de gand sa va cumparati o masina Dacia, trebuie sa fiti atenti de decizia facuta. O masina cu motorizari noi are preturi asemanatoare cu celalalte modele deja existente, cu motorizari vechi. Alegeti o masina cu o motorizare noua, Euro 6, nu doar pentru emisii de carbon scazute, dar si pentru calitatea si functiile mai sus mentionate.
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.