Mihai Mălaimare va susține ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca

0

În zilele de 26 și 27 august, Mihai Mălaimare va susține ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca – teatru pe care l-a înființat în 1990, împreună cu Anca Florea. Cunoscutul actor și regizor va susține one man show-ul ”Actorul” în aer liber, în stradă – acolo unde Masca a și început să joace încă de la înființare. Reprezentațiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul Național de Istorie) de la ora 19:00. Accesul este gratuit.

Actorul și regizorul Mihai Mălaimare își ia rămas bun de la Teatrul Masca și își serbează ziua de naștere cu un one man show în aer liber, în cadrul proiectului Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2023

”ACTORUL meu se întoarce pentru ultima dată pentru că îmi era dor de scenă, așa cum o știam eu, așa cum am învățat eu să o iubesc”. Mihai Mălaimare sărbătorește pe scenă împlinirea vârstei de 73 de ani, alături de celebrarea a 50 de ani de teatru și 33 de ani de Masca
Retragerea celor doi fondatori, Mihai Mălaimare și Anca Florea, din Teatrul Masca marchează o etapă semnificativă în istoria instituției și în lumea teatrală românească. Această schimbare reprezintă un moment de tranziție și redefinire pentru teatru. Iată câteva puncte importante despre această situație:

Contribuția Teatrului Masca: Mihai Mălaimare și Anca Florea au fost principalii artiști și factori de conducere în Teatrul Masca încă de la înființare în 1990. Au dezvoltat o identitate unică pentru teatru, îmbinând talentul artistic cu stagiunile neîntrerupte de spectacole gratuite în aer liber. Acest teatru a devenit un punct de referință în lumea teatrală românească, cunoscut pentru inovație, creativitate și angajament cultural.

Ambasador cultural: Teatrul Masca a avut un impact semnificativ nu numai în țară, ci și în străinătate, reprezentând un ambasador al culturii românești. Recunoașterea de către Administrația Prezidențială și decorațiile obținute subliniază importanța sa în peisajul cultural.

Ultimul spectacol al lui Mihai Mălaimare: Faptul că Mihai Mălaimare își sărbătorește ziua de naștere cu un one-man-show numit “ACTORUL” subliniază semnificația personală a acestui moment pentru el. Aceasta este o modalitate potrivită de a marca retragerea sa și de a aduce un omagiu carierei sale artistice.

Tranziția și continuitatea: Retragerea fondatorilor poate aduce schimbări semnificative în ceea ce privește direcția și stilul artistic al Teatrului Masca. Va fi o provocare pentru următorii lideri să păstreze esența teatrului și să dezvolte pe baza moștenirii lăsate de fondatori.

Semnificația culturală: Teatrul Masca a avut un impact profund asupra comunității teatrale și a publicului. Contribuția sa la promovarea artei dramatice și a culturii românești în general este demnă de remarcat și apreciată.

Amintiri și moștenire: Chiar dacă fondatorii se retrag din conducerea teatrului, amprenta artistică și contribuția lor vor continua să rămână o parte importantă a istoriei teatrului și a culturii românești în ansamblu.

„Eu… după ce s-a tot scris că-i interpretez pe alții, m-am decis să mă interpretez pe mine însumi.”
Spectacolul ACTORUL, un one man show, pe un text de Mircea Dinescu, reprezintă declarația de dragoste a actorului pentru teatru, cu gustul dulce și amar al scenei.
Reprezentațiile vor avea loc în zilele de 26 și 27 august, de la ora 19:00 pe Calea Victoriei (la Muzeul Național de Istorie), în cadrul proiectului Străzi deschise, București – Promenadă Urbană, 2023.

În final, retragerea fondatorilor Teatrului Masca reprezintă un moment de încheiere a unei perioade remarcabile și de deschidere către noi perspective și direcții pentru această instituție deosebită în lumea teatrală românească.

Accesul la spectacole este gratuit.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.