Masinile Euro 1, 2, 3 nu vor mai avea voie sa circule in Bucuresti?

0

Un proiect apartinand unui consilier municipal PMP, care prevede ca, incepand cu 1 ianuarie 2019, masinile Euro 1 si 2 sa nu mai poata circula in Bucuresti intre orele 06:00-22:00, a fost depus saptamana trecuta la registratura Primariei Capitalei. Masinile cu norma Euro 3 vor avea aceleasi interdictii incepand cu anul 2020, cele cu Euro 4 din 2021.

“Fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care au girofaruri galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV”

Toate publicatiile au luat foc, anuntand bombastic ca masinile vechi nu vor mai putea circula in Bucuresti. In realitate, pozitia oficiala a Primariei Bucurestiului este mult departe de o asemenea chestiune.

Primăria Municipiului Bucureşti a precizat, miercuri 25 aprilie, printr-un comunicat de presa oficial, ca nu prevede, deocamdata, restrictionarea vreunor categorii de autovehicule in spatiul Capitalei.

Ca atare, posesorii de Dacia, Wartburg si Lada pot rasufla usurati, la fel si cei cu masinile inmatriculate in Bulgaria. Poluarea este departe de a speria Primaria Bucurestiului.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.