.
3

Mariana Preda și Daisuke Kanamaru în Stagiunea de marți seara

0

Un nai unește România cu Japonia via Olanda. Mariana Preda și Daisuke Kanamaru în Stagiunea de marți seara

Marți, 28 noiembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara

Recital cameral
MARIANA PREDA – nai
DAISUKE KANAMARU – pian

Program

Georg Philipp Telemann – Sonata în fa major pentru flaut și clavecin, TWV 41:F2
Edward Elgar – Chanson de Matin, Chanson de Nuit
Franz Schubert – Ständchen
Claude Debussy – Bilitis pentru flaut și pian
Hendrik Andriessen – Intermezzo pentru flaut și harpă
Franz Liszt – Liebestraum no.3 (aranjament Preda/ Kanamaru)
Béla Bartók – Șase dansuri românești

Mariana Preda este o naistă talentată cu o carieră impresionantă, care a reușit să obțină recunoaștere internațională prin realizările sale muzicale și aparițiile în diferite orașe din lume. Studiile sale la Conservatorul din Amsterdam și diploma de master obținută în 2020 atestă angajamentul său față de dezvoltarea și percepția muzicii. Faptul că i s-a deschis o catedră de master la nai cu specializarea în muzică contemporană indică contribuția sa la explorarea și promovarea muzicii moderne.

Albumele sale, precum “Luna”, “Sunrise”, “Untold Stories” și “Wavelenghts”, reflectă diversitatea și abilitățile sale artistice în interpretarea muzicii contemporane. Obținerea cetățeniei de onoare a orașului Jacksonville, Arkansas, și debutul la Carnegie Hall din New York sunt recunoașteri remarcabile ale contribuției sale la domeniul muzical.

Mariana Preda pare să fie un ambasador eficient al muzicii tradiționale românești și al naiului, aducând aceste elemente în lumina reflectoarelor la nivel global.

Daisuke Kanamaru este un pianist japonez cu o pregătire muzicală impresionantă, având studii la prestigioase instituții din Europa, inclusiv la Viena, Salzburg, Bruxelles și Amsterdam. Absolvirea cu distincție summa cum laude de la Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam atestă nivelul său înalt de pregătire și dedicare.

Colaborarea sa cu naista Mariana Preda, începând din 2013, evidențiază deschiderea sa către colaborări artistice și participarea la diverse proiecte muzicale. Prezența lor în festivaluri importante din Olanda, precum Uitmarkt, Gaudeamus sau Grachtenfestival, arată aprecierea pe care o au în cadrul scenei muzicale olandeze.

Câștigarea IBLA Grand Prize în 2019 în Ragusa, Italia, și turneul care a urmat în Statele Unite ale Americii demonstrează recunoașterea talentului lor la nivel internațional.

Mariana Preda și Daisuke Kanamaru sunt pentru prima oară oaspeți ai Stagiunii de marți seara.
6

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.