Mai putine calorii in restaurantele fast food

0

Confruntandu-se cu o rata a obezitatii in crestere, autoritatile din New York au dat in 2008 o hotarare prin care toate lanturile de restaurante fast food aveau obligatia de a afisa in meniu si caloriile aferente fiecarui produs. Modelul a fost preluat apoi in California, Maine si Massachusetts.

Studiile arata ca in urma acestei masuri consumul de calorii a scazut cu 14%, reducere datorata achizitionarii unui numar mai mic de produse (75%) sau alegerii unor produse cu un numar mai mic de calorii (25%).

Ca urmare, lanturile de restaurante fast food au decis sa vina in intampinarea planurilor de dieta ale consumatorilor, introducand  in meniu mancaruri mai usoare, mai sanatoase. In ianuarie 2010, restaurantele fast food renumite (Starbucks, Corner Bakery, Applebee’s, Dunkin’ Donuts, Taco Bell si KFC) promoveaza noi feluri de mancare, cu mai putine calorii.

Starbucks ofera sandwhich-uri cu pana la 400 calorii, dar si bauturi calde cu pana la 90 de calorii. Corner Bakery Cafe din Dallas a introdus programul "100 sub 600" in care exista circa 100 de meniuri (supa, salata si sandwhich) cu pana la 600 calorii. Nici KFC nu se lasa mai prejos, oferind meniul Kentucky Grilled Chicken cu 395 calorii.

Rata obezitatii a crescut in Statele Unite de la 15.9 procente in 1995 la 26.6 in 2008. Dupa hotararea din New York, un proiect legislativ asteapta dezbatarea in congres. Pana atunci restaurantele fast food se pregatesc cu meniuri mai usoare, sub supervizarea nutritionistilor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.