.
3

Maestrul Christian Badea şi violonista Akiko Suwanai

0

În zilele de joi, 16 noiembrie şi vineri, 17 noiembrie 2023, de la ora 19, Orchestra Simfonică a FIlarmonicii “George Enescu” va evolua sub bagheta prim-dirijorului său principal, Christian Badea, având-o ca solistă pe Akiko Suwanai.

Maestrul Christian Badea şi violonista Akiko Suwanai: artişti de prestigiu la Filarmonica “George Enescu”

Ateneul Român
Joi, 16 noiembrie 2023, ora 19
Vineri, 17 noiembrie 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor: CHRISTIAN BADEA
Solistă: AKIKO SUWANAI

Program

Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară și orchestră, KV 218
Richard Strauss – Simfonia Alpilor, op. 64

Violonista japoneză Akiko Suwanai s-a afirmat drept una dintre cele mai apreciate artiste din generaţia sa. După câştigarea, în 1990, a prestigiosului Concursul internaţional “Ceaikovski” de la Moscova, s-a consacrat printr-o carieră strălucitoare ce cuprinde deopotrivă recitaluri camerale şi concerte susţinute împreună cu orchestre şi dirijori de cel mai înalt nivel artistic de pretutindeni.

Pe scena Ateneului Român, artista va interpreta Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară și orchestră, KV 218, de Wolfgang Amadeus Mozart. Ea marchează astfel reîntoarcerea către concertele pentru vioară de Mozart, pe care le va interpreta de-a lungul acestei stagiuni pe cele mai renumite scene, culminând cu integrala pe care o va realiza în cadrul Festivalului Internaţional Nippon, al cărui director artistic este începând din anul 2012 şi până în prezent.

Christian Badea este prim-dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” începând din 2012. Cu un repertoriu vast, care se întinde de la Bach şi Mozart la cele mai importante creaţii ale secolului XX şi ale compozitorilor zilelor noastre, Christian Badea a dirijat orchestre precum Royal Philharmonic și BBC Symphony din Londra, Orchestra Santa Cecilia din Roma, Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Națională din Spania, Orchestre Philharmonique din Paris, Filarmonica Cehă, Filarmonica din Tokio și multe altele, colaborând cu artiști importanți precum Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, YoYo Ma, Yefim Bronfman, Shlomo Mintz, Midori, Cho Liang Lin, Mitsuko Uchida, Mischa Maisky, Viktor Tretyakov și mulți alții.

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 130 lei
Categoria II: 120 lei
Categoria III: 110 lei

Biletele se pot cumpăra:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Telefon: 021.315.68.75)

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.