Lucruri pe care sa le cunoastem inainte de a lucra cu fimo

0

Fimo este un lut ce poate fi modelat cu mainile si alte instrumente, care se intareste cand este copt in cuptor. Este folosit in toata lumea pentru a realiza tot felul de bijuterii si decoratiuni pentru casa. Exista in multe variante (multe culori, cu sclipici, metalizat etc.) si exista multe marci. „Fimo” este de fapt un produs al marcii Staedtler, dar exista si alte marci. In general, daca nu se fac trimiteri la anumite marci, aceasta pasta se numeste lut polimeric. Sa vedem cateva lucruri pe are trebuie sa le cunoastem inainte de a lucra cu fimo:

1. Cum functioneaza pasta fimo?

Principalul instrument pentru fabricarea lutului polimeric sunt mainile noastre! Cand este extrasa din ambalaj, pasta fimo este usor dura. Prin framantare, aceasta pasta se va incalzi si va incepe sa fie mai maleabila si gata sa faca orice. Fimo este apoi lucrat cu multe instrumente, unele de casa, altele profesionale, gama de accesorii fimo fiind foarte variata. 

2. Cum se coace pasta fimo?

Aceasta pasta polimerica se coace la cuptor. Puteti coace in cuptorul de acasa sau, daca nu va place, puteti cumpara un cuptor special. Nu alegeti alte metode de coacere, cea mai eficienta si functionala coacere, facandu-se numai si numai in cuptor, la o temperatura constanta si controlata, la maximum 130 grade timp de cel putin 30 de minute. Este posibil sa coaceti obiectele mai mult de 30 de minute, dar este important sa nu se depaseasca 130 de grade. Aceste reguli se aplica tuturor creatiilor de la foarte mici si foarte subtiri la mari. Mai mult, fimo nu este toxic decat daca este ars (adica peste 130 de grade).

3. De unde cumparam fimo?

Este posibil sa cumparati blocuri fimo in orice magazin de bricolaj sau online la preturi mai avantajoase. Va recomandam magazinul helener.ro.

4. Cum se manevreaza si depoziteaza pasta fimo?

Organizarea intregului kit este esentiala atunci cand am cumparat primele blocuri de fimo si primele instrumente. Pastrarea pastei (in special daca este deschisa) si a instrumentelor (in special a celor cu lame) in ordine se poate face rapid si economic in cutii sau sertare. Suprafata de lucru pe care urmeaza sa lucram cu pasta fimo trebuie sa fie din sticla (de exemplu, sticla unui cadru) sau orice suprafata neteda, care nu se deterioreaza si se spala usor cu apa si produse de degresare.

5. Cum sa invatati sa lucrati cu fimo

Dupa ce ati experimentat putin cu propriile idei, doriti intotdeauna sa experimentati si alte tehnici si sa aflati din ce in ce mai multe despre secretele acestor paste si numeroasele lor utilizari. Exista atat de multe moduri de a invata: vizionarea videoclipurilor pe Youtube este o modalitate gratuita si convenabila de a invata o multime de lucruri.

Apoi, inspirati-va de la alti oameni creativi. Dar aveti grija sa nu copiati niciodata daca nu aveti permisiunea. Daca doriti sa vindeti ceea ce faceti, nu trebuie sa copiati! Stim ca pentru unii copierea este o sursa de mandrie si dovada a priceperii lor, dar nu pentru toti.

6. Ce sa nu faceti cu fimo

Exista mii de lucruri de facut cu aceasta pasta polimerica. Dar este bine, de asemenea, sa subliniem ceea ce trebuie sa nu facem:

-Nu ingerati si fiti atenti atunci cand fimo este folosit de copii sau sunt prezente animale de companie.

-Coacerea trebuie facuta numai in cuptor si absolut niciodata in cuptorul cu microunde, asa cum este indicat pe ambalaj, cu exceptia cazului in care este cuptorul cu microunde special pentru fimo.

-Nu amestecati pasta polimerica cu alte substante decat produsele specifice. Utilizati numai produse adecvate, cum ar fi argila polimerica lichida si amestecati rapid.

-Nu lasati pasta deschisa in aer mult timp. Chiar daca pasta polimerica nu se usuca la aer, pentru o lunga perioada de timp va fi mai greu de lucrat cu ea.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.