JILAVA – Am ars un bloc

0

JILAVA – Am ars un bloc este un spectacol creat pentru a fi jucat în skatepark-urile bucureștene și pornește de la cazul adolescenților care au incendiat anul trecut un bloc din Constanța. Prin intermediul căștilor audio de tip silent disco, pe care publicul le primește și în care va auzi întreaga coloană sonoră a spectacolului, spectatorii sunt invitați să descopere spectacolul nu numai prin ceea ce văd ci și prin componenta audio.

Teatrul Masca anunță premiera unui spectacol outdoor site specific
JILAVA – Am ars un bloc

”Un skatepark.
Trei actori.
30 de căști audio.
Trei adolescenți care nu știu că tocmai au incendiat un bloc din București.”

Spectacolul vorbește despre adolescenți și despre mecanismele psihologice pe care orice situație de criză le poate naște în rândul acestora. Întrebărilor pe care ei și le pun: Cine este de vină? Cine este cu adevărat de vină? Cine plătește? li se adaugă întrebarea esențială pe care ne-o punem noi, adulții: Au tinerii destule repere morale primite de la familie sau de la societate pentru a înfrunta o posibilă tragedie? Cum se traduce la vârsta lor și în jargonul lor cuvântul acesta – tragedie?

Consituind o premieră și pentru lumea teatrală din România – fiind primul spectacol de teatru jucat într-un skatepark – acesta îmbină elemente specifice de coregrafie și sound design pentru a transforma skatepark-ul într-o lume posibilă, o variantă coerentă a unei realități care s-a întâmplat și se mai poate întâmpla.

JILAVA – Am ars un bloc – 25 și 26 iunie, de la ora 19.00, în Skatepark Tineretului.

Accesul la spectacol este gratuit – în limita locurilor disponibile – și se face pe baza unei rezervări pe: http://www.masca.ro/teatru/jilava-am-ars-un-bloc/.

Pentru desfășurarea în timp util a formalităților tehnice care țin de vizionarea spectacolului (predarea căștilor audio și instructajul privind utilizarea acestora) vă rugăm să fiți prezenți cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului.

JILAVA – Am ars un bloc
Cu: Petru Marginean, Cristina Panait, Bianca Temneanu
Regia: Ioana Păun
Poetry: Cătălina Stanislav
Dialog: creație colectivă
Sound: Sillyconductor
Coregrafie: Simona Dabija
Costume: Veronica Nojac & Robert Antoniac
Voce: Alina Crăiță
Foto: Răzvan Leucea
Skateboard guru: Mario Georgescu
Grafica afiș: Maria Drăghici
Cercetare: Cirpian Notabene

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.