Jasp

9

In incercarea de a gasi echilibrul optim intre cerintele artistice si cele economice, cautam a promova acea valoare originala care imbina traditia si tendintele moderne. Ne dorim ca in viitorul apropiat sa putem oferi propriile colectii, sa ne impunem prin stil, originalitate si eleganta.

Cuart de culoare purpuriu-rosu, galben, verd, alb, brun; culoare data de incluziuni ale altor materiale; jaspul verde cu puncte rosii se numeste heliotrop sau matostat. Din jasp se confectionau sigilii si se sculptau diverse pietre ori se gravau. Vechile legende considerau jaspul ” mama tuturor pietrelor “. Se spune ca Jasp-ul (o varietate de calcedonie) stimuleaza cresterea, ca ofera stabilitate si protectie impotriva curentelor negative. In lumea veche era deopotriva popular printre bijutieri si cunoscatori, datorita atit calitatii constructiei, cit si diversitatii de culori si forme : el poate fi albastru-gri, verde, de la rosu-portocaliu la galben sau cafeniu.

Share.

9 Comments

  1. Sunt tare minunati cei de la JASP,mi-au facut si inelul de logodna,exact cum mi-am dorit,dar si verighetele au fost la fel de deosebite,facute tot dupa ideea mea.
    Va multumesc,caci i-am gasit pe acest site:)

  2. Sunt tare minunati cei de la JASP,mi-au facut si inelul de logodna,exact cum mi-am dorit,dar si verighetele au fost la fel de deosebite,facute tot dupa ideea mea.
    Va multumesc,caci i-am gasit pe acest site:)

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.