Indragostitii

0

Indragostitii: o poveste despre iubire, inselatorie, rivalitate…
Modern si in acelasi timp cu savoarea veche a reprezentatiei de Commedia dell’Arte, spectacolul Indragostitii a fost inspirat si creat dupa o canava italiana de la sfarsitul secolului al XVI-lea numita ”Gli amorosi inganni” de Vicenzo Belando. Povestea este atemporala se poate intampla oriunde in orice epoca, puntea ce o arunca spre actualitate este textul care devine pretext.(Michele Modesto Casarin)
Ceea ce da viata piesei insa este valorificarea si exploaterea nemuritoarelor teme: gelozia in dragoste, emanciparea feminina, avaritia si dorinta de imbogatire rapida, fanfaronada unor cuceritori inchipuiti, tot ce da culoarea vietii noastre obisnuite (eterne).
Personajele piesei sunt tipuri specifice, caractere din lumea care ne inconjoara, sunt profile in care poate ne recunoastem sau ii putem recunoaste pe ceilalti. De cate ori nu am intalnit un libidinos batran si avar cum este Pantalone, de cate ori n-am cunoscut tineri indragostiti fara speranta cum este Cinzio si Dorotea, cate domnisoare nu stau cu gandul la maritat si ar face orice sa puna mana pe vre-un cavaler viteaz, frumos si mandru cum i se intampla Camillei cu Capitano Mangiaferro, care nu mai este asa de tanar dar care se crede inca mare si tare ramas in visurile de glorie ale tineretilor sale. Cati servitori lingusitori n-am intalnit in relatiile cu superiorii lor facand tot ce le sta in putere sa aiba ”un os de ros”, sa fie bine pentru toata lumea dar mai ales lor.
Pentru a povesti despre toate acestea am dat viata mastilor Commediei dell’Arte folosindu-ne de limbajul international al corpului, al pantomimei, al canto-ului, al nobilei arte a scrimei, a micilor acrobatii. In valtoarea situatiilor comice, ireale si grotesti personajele piesei traiesc, mor si iar traiesc din toata fiinta actorilor care reusesc sa daruiasca publicului o comedie spumoasa. Sper sa aveti un moment de destindere, de evadare din problemele cotidiene si sa radeti din tot sufletul. Viva la Commedia! (Michele Modesto Casarin)


Distributie:
Pantalone – Teodor Ghita
Doroteea – Dora Iftode
Camilla – Delia Riciu
Felicetta – Diana Croitoru
Cinzio – Cosmin Zaharia
Capitano Mangiaferro – Bogdan Untila
Arlecchino – Alexandru Mihalache
Infarinato – Laura Dumitrascu
Amore – Marioneta
Morte – Marioneta
Asistent regie: Manuela Massimi
Asistent scenografie: Sonia Mariani
Masti: Stefano Perocco di Meduna
Lupte scenice: Ion Albu
Spectacol realizat in colaborare cu Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii ”Spiru Haret”.
Spectacolul contine licentiozitati specifice genului de commedia dell’arte si nu este recomandat minorilor sub 12 ani.


Regie: Michele Modesto Casarin
Scenografie: Licia Lucchese
Data/Ora: 20.00
Sala:Teatrul Masca
Pret bilet: Sector A – 16 Lei; Sector B – 12 Lei
Locatie: Teatrul Masca

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.