Vis-a-vis de Four Seasons (un brand al restaurantelor libaneze din Bucuresti) a aparut cu putin timp restaurantul Habibi, cu management libanez-sirian. Restaurantul nu exceleaza ca ambient, dar mancarea este excelenta si servita atent de catre ospatari. Din pacate dureaza destul de mult pana cand ajungi sa fii servit, ceea ce ma duce cu gandul la o bucatarie insuficient organizata sau dotata.
Tagen-ul este excelent, nici nu stiu pe care sa-l votez nr. 1, pe cel de la Habibi sau pe cel de la El Bacha. Falafelul e de aceeasi nota, dar piesele de rezistenta au fost o dorada cu sos de lamaie si usturoi si un stavrid cu sos de nuca si ardei iute, ambele mai mult decat deosebite. Sa zicem ca de-aia a durat atat pregatirea lor (in jur de 40 minute).
Cafeaua arabeasca e tare ca piatra si ceaiul super, prajiturelele din partea casei sunt ok.
Un punct slab fatza de "numele" consacrate ale restaurantelor libaneze ar fi lipsa lipiei arabesti facute in casa (e doar incalzita).
Restaurant libanez Habibi
Locatie: CreamSideratii