Garibaldi si unificarea pretentiilor

0

Garibaldi, revolutionar italian, responsabil de unificarea Italie…
Numai la asta nu te duce gandul cand intri la Garibaldi, o oaza de liniste si pace. Terasa e superba, cu un aranjament tipic italian, cu ghivece de flori si cativa palmieri, primitor ca bucatarul care vine si te intreaba personal ce ti-ai dori facandu-ti propuneri, evident pertinente, in legatura cu ce poti comanda. E un loc in care te simti ca acasa, poate chiar mai bine. Ai sentimentul ca toata lumea iti e prietena demult, si timpul se scurge lent, ”trecand pe langa ora”.
Mancarea este superba, am savurat o portie de creveti in sos de cognac sprijinita de cartofi cu rozmarin, de-am crezut ca m-am teleportat cumva in Provence. Inca un restaurant care stie ca piperul si sarea rashnite la fatza locului au cu totul alt shpil, rashnitza de piper fiind chiar haioasa, electrica si cu beculetz, inchipuitzi-va ca lumina unde rashneai.
De parca atmosfera tihnita parca n-ar fi fost suficienta, un pianist a inceput sa trimita cateva note timide, parca testandu-ne gusturile. A continuat si cu voce, cateva arii italiene, dupa care a trecut la evergreens.
Culmea, scorurile nu sunt exagerate, pentru calitatea mancarii, servirii, si mai ales pentru ambianta deosebita, poate ca sunt chiar mici.
Garibaldi, daca Italia ti-a multumit pentru unificare, Bucurestiul ar trebui sa-ti multumeasca pentru restaurantul asta! Bravissimo!
Locatie: CreamSideratii

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.