Filiala Moldova a Institutului Cultural Roman, inaugurata la Iasi

0

Filiala Moldova a Institutului Cultural Roman a fost inaugurata la Iasi

Luni, 14 ianuarie 2015, a fost inaugurata la Iasi Filiala Moldova a Institutului Cultural Roman, cu sediul in Casa cu Absida  "Laurentiu Ulici". Au fost prezenti din partea ICR presedintele Andrei Marga, vicepresedintele Horia Garbea, secretarul general Nicoale Brinzea, secretarul general adjunct Eunicia Trif, dierectori generali si directori ai ICR. Gazdele evenimentului au fost directorul filialei nou-infiintate, scriitorul Cassian Maria Spiridon si adjunctul sau, poetul Marius Chelaru.
 

Autoritatile au fost reprezentate de vice-primarul Municipiului Iasi si vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi care au exprimat satisfactia de a avea in capitala Moldovei o filiala a ICR, alaturi de cele ale British Council, Goethe
Institut si a Institutului Francez, si au dat cele mai clare asigurari privind sprijinul lor pentru aceasta institutie. Au fost prezenti numerosi intelectuali ieseni, directori de institutii culturale, reprezentanti ai administratiei locale din judetele invecinate, ziaristi, un public care a facut neincapatoare sala Casei cu Absida "Laurentiu Ulici".
 

Presedintele ICR, prof. Dr. Andrei Marga a prezentat obiectivele generale ale Institutului, scopul infiintarii filialelor locale din tara si asteptarile sale de la filiala Moldova, prima inaugurata.
In continuare a avut loc avut loc lansarea catorva volume importante editate de ICR ca si de editurile iesene Timpul, Princeps Edit si TipoMoldova, doua dintre ele fiind integrale ale operei lirice si politice a lui Mihai Eminescu, sarbatorit astfel in preziua aniversarii nasterii sale, devenita Ziua Culturii Nationale.
Delegatia Institutului Cultural Roman a vizitat apoi Mitropolia Moldovei si Bucovinei, fiind primita de Inalt-Preasfintitul Teofan.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.