Filarmonica George Enescu. Deschiderea stagiunii 2017-2018

0

Filarmonica “George Enescu “ anunta joi, 5 octombrie ora 19, in Sala mare a Ateneului Romin, deschiderea stagiunii 2017-2018.

 

Concert simfonic

Joi, 5 si vineri, 6 octombrie 2017, 19:00 – 21:00, Sala Mare

 

Deschiderea Stagiunii Simfonice 2017-2018

Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: Kah Chun Wong

Solist: Daniel Goiti

 

Program:

 

    Tiberiu Olah

    Suita Mihai Viteazul (fragmente)

    Franz Liszt

    Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra

    Antonin Dvorak

    Simfonia nr. 9

 

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Romin.

Abonamentele se pun in vinzare marti, 26 septembrie, ora 12

Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

 

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

Aclamat de Musical America pentru profunzimea si sinceritatea muzicalitatii sale, dirijorul singaporez Kahchun Wong a atras pentru prima data atentia criticii internationale in mai 2016, cind a cistigat Premiul I la Concursul Mahler, pe urmele lui Gustavo Dudamel, care l-a angajat imediat in calitate de Conducting Fellow al Filarmonicii din Los Angeles pentru stagiunea 2016-2017. Dupa un extraordinar debut neprevazut cu Orchestra Simfonica din Nürnberg, in octombrie 2016, a fost ales in mod unanim drept dirijor principal al acestei institutii muzicale, incepind cu stagiunea 2018-2019.

Wong este apreciat de orchestrele si de publicul din intreaga lume pentru modul sau prietenos si comunicativ de a face muzica. Momentele de vir fdin 2017 si 2018 includ debuturi europene cu Filarmonica Ceha, Orchestra Konzerthaus Berlin, Orchestra Capitole du Toulouse, Capela de Stat din Weimar, Filarmonica de Stat Rheinland-Pfalz, Orchestra Filarmonica din Luxemburg, Teatrul liric “Giuseppe Verdi » din Trieste si Orchestra din Valencia, precum si debuturi asiatice cu Filarmonica dinTokio, Filarmonica din Kanagawa, Orchestra Simfonica Nationala din Taiwan, Filarmonica din Sanghai, Orchestra Simfonica din Senjensi Orchestra Simfonica din Kunming. Se va intoarce, de asemenea, la pupitrul Orchestrei Simfonice din Bamberg, a Filarmonicii Chineze, a Orchestrei Filarmonicii din Singapore si “George Enescu” din Bucuresti. impreuna cu Orchestra Simfonica din Nürnberg, va realiza in decembrie 2017 un turneu de concerte in China, iar in vara anului viitor va dirija Klassik Open Air, cel mai mare festival european de muzica clasica in aer liber.

 

Pianistul Daniel Goiti detine noua premii I la diferite concursuri nationale (Bucuresti, Cluj, Iasi, Tirgu Mures, Craiova), cite doua premii I si II la competitii nationale de muzica de camera, Premiul „SigismundToduta”, Premiul I si Premiul special al Uniunii Compozitorilor, Premiul I la Concursul „Gheorghe Dima”. inanul 1991, la Concursul „George Enescu”, a fost distinscu mai multe premii: Premiul I, Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei lucrari franceze pentru pian, Premiul pentru cea mai valoroasa prezentare di nconcurs si titlul de laureat. in 1992 a obtinut Premiul I la Concursul „Arthur Schnabel” de la Berlin si inacelasi oras a fost finalist al Concursului „Felix Mendelssohn Bartholdy”. Activitatea sa concertistica include aparitii alaturi de toate orchestrele simfonice din tara si turnee in Germania si Japonia, unde a colaborat cu prestigioasele ansambluri – Brandenburger Symphoniker si New Japan Orchestra. A participat la numeroase festivaluri in Romania, Germania si Japonia (1994). A sustinut numeroase recitaluri in tara, in Republica Moldova, Israel, Germania, Austria, Franta, Japonia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, SUA. Printre inregistrarile realizate de solist se numaracele cu concertele de Beethoven (nr. 3 sinr. 5), de Rahmaninov, Mendelssohn Bartholdysi Prokofiev, acompaniat de Orchestra Nationala Radio, iar pentru firma RIAS din Germania inregistrarile cu lucrari de Liszt si Beethoven; doua discuri lansate de asemenea in strainatate sunt Daniel Goiti plays Music by Liszt, Skriabin, Rahmaninov, Enescu and Ravel (Symposium Records) si Rumänische Klaviermusik (Cavalli Records).

 

Oaspeti in concertele simfonice ale Filarmonicii George Enescu, in luna octombrie, vor mai fi dirijorii Ilarion Ionescu Galati, Christian Badea psi Horia Andreescu si solistii Eduard Stan si Svetlin Rusev.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.