“Festivalul Comediei Romanesti – FestCo”

0

Anul acesta festivalul isi deschide larg portile catre est si vest, textele dramaturgilor romani fiind rostite in alte patru limbi europene.
Matei Visniec, dupa 20 de ani de la momentul plecarii sale in Franta, se afla intr-un du-te-vino perpetuu intre cele doua tari si intre cele doua culturi: romana si franceza. Piesele sale fiind traduse si jucate in intreaga lume, Visniec provoaca, odata cu prezenta sa in festCO ca invitat de onoare, o lansare de carte, un spectacol de animatie cu papusi jucat in limba franceza si alte doua spectacole avand la baza textele sale rostite in limbile greaca si romana.
Eugene Ionesco este jucat evident intr-un Festival al Comediei Romanesti, iar textele lui I.L. Caragiale, prezentate nu numai in limba romana, dar si in limbile sarba si maghiara ne vor reaminti ca dramaturgii romani au circulat prin Europa inca din secolul al XIX-lea. Dramaturgii tineri si piesele lor sunt asteptati in fiecare zi la Sala Studio a Teatrului de Comedie atat la orele 17.30 cat si 21.30. Autorii contemporani vor fi prezenti in festCO atat prin intermediul spectacolelor, cat si in cadrul Clubului de lectura festCO.
La final, in Gala Comediei Romanesti, aflata la cea de-a doua editie, se vor decerna, intr-un spectacol inedit, premiile Festivalului Comediei Romanesti – festCO, editia a V-a si Premiile Concursului de Comedie Romaneasca, editia a II-a.


Locatie: Teatru de Comedie

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.