Electromotorul sau demarorul. Ce face?

0

Majoritatea masinilor care circula pe strazile lumii sunt functionabile datorita unui motor termic. Un astfel de motor are o serie de dezavantaje, insa. Unul dintre dezavantaje este, fara doar si poate, poluarea pe care o genereaza si cu care se lupta foarte multe organizatii mondiale. Dezavantajul din punct de vedere al functionarii este faptul ca un motor termic are mereu nevoie de un sistem auxiliar pentru a pornii. In cazul motoarelor moderne, acest sistem auxiliar se numeste demaror sau electromotor. Pe www.reparatii-electromotoare.com pot fi gasite mai multe informatii despre aceasta piesa, insa este bine sa descoperim, in primul rand, cu ce ajuta motorul.

 

Conditiile ce trebuie sa fie indeplinite de motor Un motor termic trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a putea functiona in mod autonom, fara niciun fel de probleme. O conditie este aceea de a amesteca aer cu combustibil, o a doua conditie este de a realiza o cursa de comprimare, o a treia este de a ajunge la o rotatie de 100 de rotatii pe minut iar ultima, valabila doar pentru motoarele cu benzina, este de a realiza aprindere. Turatia minima nu se poate obtine decat printr-un motor auxiliar. Acesta este electromotorul: un motor auxiliar folosit pentru a porni motorul principal. Este, de fapt, un motor electric de curent continuu.

Demarorul are o importanta colosala, pentru ca este esential in functionarea automobilului dar is pentru ca este o piesa nu tocmai ieftina. Este adevarat ca un demaror stricat poate sa fie reparat. Un service auto reparatii electromotoare Audi te poate scuti, spre exemplu, de foarte multi bani cheltuiti pe o piesa noua. Chiar si asa insa, este bine de stiut cum se poate proteja aceasta piesa si care sunt componentele sale.

 

Din ce este compus un electromotor? Principalele piese ale unui demaror sunt carcasa, ansamblul realizat dintr-un pinion de angrenare, un cuplaj unisens si un arc de revenire, un stator, un rotor, un solenoid de cuplare si un suport de perii. Cel mai probabil, toate aceste piese nu iti spun nimic, insa cautandu-le in mod individual pe Google, poti descoperi ce face fiecare. Este de retinut ca toate aceste piese e impart in doua ansambluri principale: motorul electric de curent continuu si sistemul de cuplare. De regula, electromotorul se gaseste pe corpul motorului, in imediata apropiere a volantei. Acest lucru este valabil pentru aproape orice vehicul fie ca vorbim despre un moped, o motocicleta sau un autoturism.

 

Ce mai este de retinut despre un electromotor?

  • Functioneaza doar cu curent continuu;
  • Contine destul de multe componente, unele foarte mici, dar extrem de importante. Printre acestea se numara si periile colectoare care asigura curent electric pentru rotor;
  • Desi este o piesa mica, este destul de costisitoare, asadar, trebuie protejat cu mare atentie.

Din fericire, electromotoarele moderne sunt foarte eficiente si performante, putand sa faca fata unor provocari foarte mari. Din acest motiv, se vor strica ceva mai greu.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.