Dirijorul Jin Wang la Filarmonica George Enescu

0

Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Filarmonica George Enescu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022

Joi, 13 și vineri, 14 ianuarie 2021 , Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de dirijorul Jin Wang, în primele două concerte simfonice cu public ale anului 2022. Programul concertelor susținute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, va cuprinde dansuri de Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms, Johann Strauss I, Johann Strauss II, Antonin Dvořák ş.a. „Acum doi ani, intrarea în carantina provocată de Covid-19 mi-a întrerupt repetiția cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, aflându-ne cu toții pe scenă în acel moment. Artiștii au avut mult de suferit de atunci, dar acum sunt foarte fericit că mă aflu din nou în fața publicului bucureștean pentru a prezenta acest program plin de bucurie și de speranță pentru 2022. În acest concert ne vom bucura prin muzică de strălucirea patrimoniului cultural european, ascultând bijuteriile sonore ale lui Johann Strauss, Dvorak, Brahms, Ceaikovski sau Sabin Păutza și sărbătorind reîntoarcerea la Ateneul Român. Vă doresc tuturor un An Nou fericit și frumos și vă urez bun venit la primul concert al Filarmonicii George Enescu din 2022!”, declară dirijorul Jin Wang.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC

13 și 14 ianuarie 2021, Sala mare a Ateneului Român, ora 19.00

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii “George Enescu”

Dirijor
JIN WANG

Program

Johann Strauss
Uvertura Liliacul

Johann Strauss
Tritsch Tratsch Polka

Johannes Brahms
Dans ungar nr. 5

Antonin Dvořák
Dans slav, op. 72, nr. 2

Piotr Ilici Ceaikovski
Marea poloneză
Dans spaniol

Sabin Pautza
“Game II”

Franz von Suppé
Uvertura Cavaleria uşoară

Johann Strauss
Marş persan

Johann Strauss
Valsul Vocea primăverii

Johann Strauss
Polka Fără griji

Sabin Pautza
Russian Medley

Johann Strauss
Valsul Dunărea albastră

Johann Strauss – tatăl
Marşul Radetzky

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I : 110 lei;

Categoria II : 100 lei.

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

-Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis “cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.

***

Dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa, a dirijat peste 600 de concerte şi spectacole de operă. A absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing şi apoi a urmat perfecţionarea la Academia de Muzică de la Viena cu profesorii Karl Österreicher şi Leopold Hager. A fost asistentul dirijorilor Vaclav Neumann şi Peter Eötvös şi a beneficiat de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta. Este primul dirijor de origine chineză care a câştigat opt competiţii internaţionale, sunt primul dirijor asiatic care a fost profesor la Stockholm Royal Academy of Music şi primul dirijor de origine chineză are a fost Director General Muzical în Germania.

A fost dirijor invitat permanent la Opera Naţională din Finlanda şi a prezentat spectacole de operă la Opera Regală din Stockholm şi Opera de stat din Praga. La Opera din Malmö a dirijat premiere de Schnittke şi Verdi. În perioada 2006-2008, când a deţinut funcţia de director muzical general la Mainfranken Theater Würzburg, a prezentat cu acest ansamblu Simfonia nr. 2 de Mahler şi Te Deum de Bruckner. În colaborare cu Societatea „Wagner” din Würzburg a lansat un concert de gală şi un alt concert cu muzică de Wagner, intitulat Ring in 1 Night, cu solişti vocali de la Bayreuth. La pupitrul Orchestrei Naţionale din Taiwan a întreprins un turneu în Europa (Germania, Franţa, Luxemburg). Din anul 1993 Jin Wang este dirijor invitat permanent la Orchestra Naţională a Radiodifuziunii din Bucureşti, ansamblu pe care l-a dirijat la evenimentele din cadrul EXPO Shanghai. Dirijorul Jin Wang este cunoscut şi în calitate de compozitor, printre lucrările sale de succes se numără Nokia Variations – a Travel through Music

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.