De ce cizmele moto sunt o parte importanta a echipamentului fiecarui motociclist?

0

Fiecare motociclist stie ca castile, gecile si manusile sunt o investitie importanta, care trebuie fi facuta pentru a fi protejati cand mergeti pe motocicleta. Totusi, cand vine vorba de cizme, multi oameni nu stiu de ce acestea sunt atat de importante pentru siguranta motociclistului.

De ce cizmele sunt atat de importante?

Protejeaza gleznele si talpile de lovituri

Chiar daca conduceti cu atentie si conform tuturor regulilor, fiind participant la trafic nu sunteti protejat de accidente si acestea se pot intampla brusc si complet surprinzator. Si daca se intampla asa ceva si nu aveti pe picioare niste cizme moto de calitate, cosecintele pot fi foarte serioase.

Spre deosebire de pantofii, pe care ii purtati de obicei, cizmele moto sunt special create pentru a proteja degetele, talpile si gleznele de rani. Aproape toate modele sunt intarite cu placi de protectie din kevlar, otel sau un alt material in zona degetelor sau talpilor. De asemenea, au o constructie foarte rigida care protejeaza de abraziune, rasucire sau arsuri.

Asigura o tractiune buna

Cand simtiti ca pierdeti control asupra motocicletei, instinctiv incercati s-o stabilizati cu picioare. Daca purtati niste pantofi sau adidasi obisnuiti, ar fi foarte greu sa va descurcati, deoarece talpile acestora nu pot oferi tractiunea necesara.

Cizmele moto pot sa va ajute deoarece talpile lor sunt realizate din materiale speciaale, rezistente la uleiuri si suprafete umede.

Ofera confort in timpul conducerii

In timp ce conduceti motocicleta, picioarele dvs sunt expuse la diverse conditii meteorologice si daca nu sunt bine protejate, acest lucru va poate strica placerea de calatorie. Cizmele moto protejeaza picioarele de conditiile meteorologice, oferind o ventilatie benua si izolare termica.

Ofera sprijin picioarelor si gleznelor

Cand va orpiti, trebuie sa va echilibrati nu numai propria geutate, ci si cea a motocicletei. Pentru a putea face acest lucru intr-un mod sigur, aveti nevoie de sprijin sigur in zona gleznelor. Cizmele moto sunt special create pentru a face fata sarcinii in zona picioarelor si gleznelor si sa nu simtiti nicio presiune sau disconfort in astfel de situatii.

Cum sa alegeti cele mai potrivite cizme?

Daca va place motocross-ul, atunci ar trebui sa va concentrati asupra cizmelor moto, special create pentru motocross. Acest fel de cizme sunt specializate si ofera cea mai buna protectie posibila pentru glezne si picioare. De obicei, acest fel de incaltaminte sunt mai inalti si ofera un nivel mai mare de protectie. Cizmele motocross sunt foarte confortabile pentru curse, dar puteti si sa mergeti pe strada ce acestea.

Daca sunteti un fan al conducerii pe strazile orasului, atunci o cizmele moto cu lungimea ¾ ar fi o alegere excelenta. Acest fel de incaltaminte au un nivel de protectie mai scazut, dar deoarece in general veti calatori prin oras, nu aveti nevoie de acesta. Cu cizmele moto puteti atat sa conduceti, atat sa va plimbati..

Daca preferati aventuri si calatorii lungi, veti avea nevoie de cizme rezistente la conditiile meteorologice. Ar fi bine daca sunt realizate din piele naturala sau Gorex – Tex pentru a oferi o protectie mai buna in zonele degetelor, talpilor, gleznelor si picioarelor si sa asigure o ventilatie si rezistenta la apa bune.

Daca sunteti unul dintre motociclistii pe care ii plac motocicletele cruizer si chopper, atunci aveti nevoie de niste cizme foarte durabile care sa fa asigure o tractiune mai buna. De obicei, acest fel de cizme sunt realizate din piele naturala, intarita in anumite zone, si sunt disponibile in diferite inaltimi, in functie de preferintele motociclistului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.