Dana Războiu – Premiul de Excelență al Boardului IAA

0

Marți, 17 aprilie, în cadrul galei celei de-a VIII-a ediții, Dana Războiu a primit Premiul de Excelență al Boardului IAA pentru proiectul „Nație Prin Educație”

Dana Războiu a primit marți seară Premiul de Excelență al Boardului IAA pentru proiectul „Nație Prin Educație”, distincție acordată pentru inițierea și susținerea celei mai mari competiții de robotică pentru licee din România, FIRST Tech Challenge Romania. În prezența a peste 150 de profesioniști ai industriei de advertising și comunicare, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Galei Premiilor de Excelență IAA România au fost acordate 11 premii, recompensând excelența în marketingul și comunicarea autohtonă.

„Sunt foarte fericită pentru premiul acordat de IAA. Noi toți cei implicați în proiect am muncit foarte mult pentru ca această competiție să existe în România. E o contribuție mică, dar importantă pentru modernizarea învățământului. Ne adresăm școlilor de stat din România. Facem ceea ce Ministerul Educației nu face, și anume cursuri de robotică în școală. Programul este mai mult decât un concurs de robotică, este o lecție despre prietenie, colaborare, fairplay”, a declarat Dana Războiu, fondator „Nație Prin Educație”.

Competiția FIRST Tech Challenge Romania stimulează interesul elevilor de liceu pentru tehnologie, robotică și automatizare și a reușit performanța de a aduce laolaltă, în cea de-a doua ediție din acest an, peste 90 de licee care au concurat pentru faza internațională a competiției. Fondată de Dana Războiu, Asociația „Nație Prin Educație” este cea care a implementat în România programul educațional BRD FIRST Tech Challenge, cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM, promovând astfel forme inovatoare în educație, prin 2800 de evenimente la nivel mondial.

Anul acesta, cea de-a doua ediție FIRST Tech Challenge Romania a reunit peste 90 de licee, un număr dublu față de anul trecut, semn că în România se conturează o adevărată comunitate pentru tinerii pasionați de tehnologie. Peste 1200 de elevi de liceu, 300 de mentori (profesori și parteneri ai programului) și peste 300 de voluntari din toată țara au fost implicați în acest program educațional aparte, inițiat în România de „Nație Prin Educație”, iar în urma fazei naționale care a avut loc în martie la București, patru echipe au fost desemnate să reprezinte România la Campionatul Mondial ce se va desfășura în perioada 25-28 aprilie la Cobo Center din Detroit, Statele Unite: Technogods din Târgu Jiu, Qube din București, Quantum Robotics din București și XEO din Alba Iulia.
IAA (International Advertising Association) este un parteneriat strategic unic, care apără interesele comune ale tuturor disciplinelor din întregul spectru al comunicărilor de marketing – de la agenţii de publicitate până la companii mass-media, agenţii şi firme de marketing direct, cât şi ale practicanţilor individuali. Prin Gala Premiilor de Excelență, IAA România aduce recunoaștere publică acelor personalități care prin faptele lor au contribuit în mod decisiv la promovarea industriei de marketing și comunicare din România.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.