Cum sa negociezi salariul

0

Tocmai ti s-a oferit o oportunitate grozava de angajare si esti incantat… doar ca sperai de fapt la un salariu net mai mare.

Cu calculator salariu net poti face mai multe simulari ale salariului, genera fluturas de salariu cu impozitele catre stat si poti vedea grila de salarizare pentru munca prestata.

Intrebarea este: ai abilitatile de negociere (si stomacul) sa ceri mai multi bani? In climatul de munca de astazi, ai fi prost sa nu o faci. A sti cum sa negociezi un salariu de pornire trebuie sa faca parte din setul tau de abilitati, altfel pierzi.

70% dintre managerii seniori chestionati au spus ca se asteapta ca salariul sa stagneze, iar sase din 10 au spus ca sunt mai deschisi la negocierea compensatiilor si a avantajelor si beneficiilor nemonetare decat au fost cu un an inainte.

Pentru a va pregati pentru acea discutie si pentru a intra cu incredere in intalnirea dvs., va ajuta sa va inarmati cu intrebari inteligente de negociere a salariului, care va vor ajuta sa obtineti compensatia pe care o meritati. Aveti in minte intotdeauna salariul minim pe care il acceptati si cat inseamna acesta in euro. Pentru a face rapid si usor calculele accesati convertor valutar euro.

Aflati cum sa negociati un salariu de pornire punand aceste intrebari:

Multumesc mult pentru oferta. Salariul este negociabil?

Primul pas de facut este sigur: aratati intotdeauna recunostinta pentru oferta initiala. Negocierile salariale pot fi intepatoare chiar si atunci cand le abordati cu tact. Fiti politicos si asigurati-va ca ii multumiti managerului de angajare pentru ca v-a ascultat inainte de a continua cu cererile dvs.

Cum ai calculat acest salariu?

Apropo de cercetare, a avea o idee despre salariul minim si mediu pe piata este cheia pentru a sti cum sa negociezi un salariu de pornire. Acest numar depinde in mare masura de doua lucruri: nivelul tau de experienta si zona ta geografica. Punand aceasta intrebare, ii arati angajatorului ca ti-ai facut temele pentru a gasi un numar corect.

Ce alte lucruri mai putem negocia in afara de salariul de baza?

Daca salariul nu este ceva la care angajatorul este dispus sa cedeze, asta nu inseamna ca negocierea s-a incheiat. Luati in considerare pachetul complet inainte de a lua o decizie. Aceasta include beneficii, avantaje si alte stimulente. Ganditi-va la ceilalti factori pe care ii acordati prioritate, cum ar fi zilele suplimentare de vacanta sau optiunile de lucru.

Exista bonusuri, plati pentru orele suplimentare sau alte oportunitati potentiale de a creste castigurile?

Pentru multe tipuri de roluri, salariul de baza cu greu spune toata povestea. Un salariu de baza mai mare este de obicei cel mai valoros pe termen lung. Intrebati despre venitul mediu pe care oamenii din rolul dvs. il castiga de obicei peste salariul de baza.

Puteti detalia beneficiile si avantajele care s-ar putea traduce in venituri/economii?

Intelegerea modului de a negocia un salariu de pornire necesita sa vedeti imaginea de ansamblu, astfel incat sa stiti cu ce lucrati cu adevarat.

Pot obtine asta in scris?

Odata ce ati convenit asupra conditiilor, solicitati o scrisoare de oferta revizuita care sa prezinte orice modificari ale salariului sau pachetului care au rezultat in urma negocierilor. Obtinerea in scris poate ajuta la evitarea viitoarelor neintelegeri.

Care crezi ca este cea mai importanta contributie a mea la companie?

Vrei ca managerul tau sa actioneze ca un avocat al tau. Lasa-i sa-si foloseasca propriile cuvinte pentru a-si aminti de ce esti atat de apreciat. Apoi puteti continua sa va prezentati cazul si sa explicati ca doriti sa discutati despre compensatii suplimentare.

Sa stii cum sa negociezi salariul nu este ceva ce inveti peste noapte, dar cu siguranta este ceva pe care il poti imbunatati cu putina practica. Nu trebuie neaparat sa acceptati prima oferta pe care o primiti.

Poate fi incomod sa ceri mai multi bani sau o promovare, dar acestea sunt parti necesare ale dezvoltarii carierei tale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.