Cum sa inveti mai usor pentru examenul auto

0

Daca te-ai inscris la o scoala auto, inseamna ca urmatorul pas este sa inveti pentru obtinerea permisului. Pentru a deveni sofer, trebuie sa treci cu succes proba teoretica si cea practica. Instructorul auto va face tot posibilul pentru a te ajuta sa inveti cum sa manevrezi masina, si care sunt regulile din trafic, pentru a demonstra in timpul testului practic ca esti un sofer capabil. Dar, in ceea ce priveste proba teoretica, trebuie sa te bazezi doar pe tine si pe cunostintele pe care le dobandesti din cartile de legislatie rutiera. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa treci mai usor peste examenul teoretic:

Incepe sa studiezi legislatia rutiera

Desi sunt foare multe informatii pe care trebuie sa le retii, este important sa incepi programul de studiu cu o carte de legislatie rutiera. Ca sa iti fie mai usor, poti invata din cartea Codul rutier mura in gura, o carte de legislatie rutiera care cuprinde notiuni simplificate si explicate. Noul cod rutier mura in gura te va ajuta sa intelegi legislatia, notiunile de mecanica si de prim-ajutor. Daca intelegi toate informatiile din carte, iti va fi foarte usor sa rezolvi chestionarele auto.

Rezolva chestionare auto in fiecare zi

Dupa ce citesti cartea de legislatie rutiera, urmatorul pas este sa rezolvi cat mai multe chestionare, si sa vezi la ce capitol intampini probleme. Pentru a trece de proba teoretica, trebuie sa raspunzi corect la cel putin 22 de intrebari din 26. Chestionarele auto te ajuta sa-ti imbunatesti cunostintele, si sa te corectezi cu usurinta atunci cand gresesti. La sfarsitul testului, atunci cand trimiti raspunsurile, vei afla punctajul si intrebarile cu raspuns gresit. Daca cele mai multe chestionare pe care le rezolvi au un punctaj mic, inseamna ca nu esti pregatit pentru proba teoretica, si trebuie sa mai inveti. Este important sa te sfatuiesti cu instructorul auto, si sa ii ceri sa te ajute sa intelegi notiunile care iti creeaza probleme.

Participa la cursurile de legislatie rutiera

In cadrul scolii auto, se tin saptamanal cursuri de legislatie rutiera, la care ar fi bine sa participi. Desi este posibil sa te bazezi pe faptul ca poti invata si singur, participand la cursuri ai ocazia de a intelege mai usor codul rutier, deoarece toate notiunile sunt explicate de catre profesori care au o pregatire speciala. In plus, profesorii scolii auto sunt la curent cu toate schimbarile codului rutier.

Unele carti si chestionare auto nu sunt actualizate, sau nu sunt in conformitate cu ultimele modificari din codul rutier. Profesorii care predau cursuri de legislatie rutiera sunt in masura sa-ti raspunda la orice intrebare referitoare la regulamentul auto, sunt capabili sa-ti explice si sa-ti defineasca orice notiune de legislatie auto, astfel incat tu sa retii usor informatia, si sa ai succes la examenul teoretic.

Asadar, pentru a invata mai usor pentru examenul auto, citeste dintr-o carte de legislatie rutiera care sa aiba un continut simplificat si bine structurat, cu informatii actualizate, rezolva zilnic chestionare auto pe care le poti gasi pe internet, si participa la cursurile de legislatie rutiera, care s-au dovedit a fi foarte utile. Urmand aceste sfaturi, vei obtine cu siguranta un punctaj bun la proba teoretica.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.