CONCERT: Violonistul Aron Cavassi si pianista Daria Tudor

0

Violonistul Aron Cavassi si pianista Daria Tudor, pentru prima oara impreuna pe scena de concert in cadrul Stagiunii de marti seara

 

in 2011, violonistul Aron Cavassi a fost bursier la Academia Menuhin (Elvetia) unde a lucrat cu Liviu Prunaru si Maxim Vengerov. in toamna anului 2014 a fost admis la Universitatea de Arte din Berlin (UdK-Berlin), in clasa de vioara prof. Marianne Boettcher. in anii de studentie a participat la cursuri de maiestrie oferite de Marianne Boettcher (Rheinsberg); Pierre Amoyal (Passau); Boris Kusnir, Christian Altenburger si Serghei Kravchenko (Viena); Remus Azoitei (Academia de Vara de la Sinaia). in luna ianuarie a acestui an Aron Cavassi si-a facut debutul public la Berlin, tot in compania pianistei Daria Tudor.

 

in februarie 2015 Daria Tudor trece examenul de admitere la UdK-Berlin, fiind admisa, la pian, la clasa prof. Pascal Devoyon. Urmeaza si cursurile de muzica de camera la clasa prof. Frank Immo Zichner si Artemis Quartet, precum si cele de lied, ca acompaniator, la clasa prof. Axel Bauni si prof. Eric Schneider. in semestrul al II-lea a fost admisa ca asistent-student la clasa prof. Axel Bauni. Este membra a Trioului “Sternin” (alaturi de violonista Georgeta Iordache si a violoncelistilor Andrei Ionita / Ella Bokor), a Duoului “Presto” (alaturi de violonista Mao Konishi – Japonia) si a Trioului „Pyxis” (alaturi de violonista Mao Konishi – Japonia si de voloncelistul Haruma Sato – Japonia).

 

Stagiunea de marti seara

Marti, 30 mai 2017, 19:00 – 21:00, Sala mica

 

Copilaria Lui Enescu

 

Aron Cavassi – vioara

Daria Tudor – pian

 

Program:

 

    Eugène Ysaÿe

    Sonata nr. 2 pentru vioara solo, in la minor, op. 27

    Frédéric Chopin

    Sonata nr. 2 pentru pian, in si bemol minor, op. 35

    Ludwig van Beethoven

    Sonata nr. 7 pentru pian si vioara, in fa minor, op. 30

    George Enescu

    Impromptu concertant

    Camille Saint-Saëns/Eugène Ysaÿe

    Caprice d’après l’Etude en forme de Valse

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Roman.

 

 

Aron Cavassi a inceput studiul viorii la Åžcoala de Muzica si Arte Plastice Nr. 3 din Bucuresti, clasa prof. Paul Theodorescu, continuand ca elev al prof. Carmen Runceanu la Colegiul National de Muzica « George Enescu » din Bucuresti. in paralel s-a perfectionat prin lectii private sau participari la cursuri oferite de Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Casleanu, Dmitri Tombasov (Berlin).

Palmaresul tanarului violonist din anii de scoala si liceu numara aproape 50 de premii, majoritatea fiind premii I. si ‘Mari premii’, dintre acestea evidentiindu-se Marele Premiu la « Concursul international de interpretare muzicala Sigismund Toduta » – Deva (2010), Marele Premiu al « Concursului national de interpretare si creatie muzicala Paul Constantinescu» – Ploiesti (2010), Premiul I. la Olimpiada nationala in trei ani consecutivi: 2011 (Cluj-Napoca), 2012 (Bucuresti) si 2013 (Alba Iulia), precum si Premiul I. la Concursul de interpretare "Victor Giuleanu" – Bucuresti (2013) si Premiul I. obtinut la Concursul international "Modest Iftinchi", Bucuresti. in aceasta primavara a participat ca bursier SONORO la un workshop international de muzica de camera la Montepulciano.

 

Daria Tudor s-a nascut pe 25 iulie 1997 la Ploiesti. A inceput studiul pianului in orasul natal, la varsta de 4 ani, cu prof. Anca Borcea. Din 2006 se muta la Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” din Bucuresti, la clasa prof.dr.Adriana Bocaneanu. inca din 2002 incepe colaborarea cu prof. univ. dr.Åžerban-Dimitrie Soreanu de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, alaturi de care Daria se va instrui si forma pana in 2014 ca om si muzician.

Daria isi face debutul artistic in orasul natal, in 2002, obtinand premiul I la Concursul National “Paul Constantinescu”. De-a lungul anilor a fost laureata la multiple concursuri nationale si internationale, amintind aici cele mai recente dintre ele: septembrie 2016 – a XXXII-a editie a concursului international "Valsesia Musica", categoria pana la 37 de ani, Italia– Premiul Juriului "Giovanni Turcotti"; mai 2016 –Concursul International "Debut la Filarmonica din Berlin" – Premiul II; aprilie 2016 – Concursul International de Pian "Delia Steinberg", Spania – semifinalista; aprilie 2015 – a XVIII-a editie Concursul International de Pian din Montrond les Bains, Franta – sectiunea “Grand Prix”(26 de ani)/ Premiul I; februarie 2015 – a XII-a editie a concursului international de pian "Citta di Padova", la sectiunea "Soloists and Orchestra", categoria pana la 36 ani – Premiul I, ex-aequo (Padova). A participat la cursuri de maiestrie sustinute de muzicieni celebrii: Grigory Gruzman – Fundatia Rachmaninov – Germania, noiembrie 2013, Lea Yoanna Adam – Romania, septembrie 2014, Andrei Gavrilov – Romania, octombrie 2014, Cristian Beldi – Germania, martie 2015, Pascal Devoyon si Rikako Murata – Academia Internationala de Muzica "MusicAlp" – Franta, iulie – august 2014 si 2015, Hakon Astubo – Romania, mai 2015, Boris Petrushanskz – Germania, octombrie 2016.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.