Concert Mihaela Martin si Christian Badea, la Ateneul Roman

0

in Sala mare a Ateneului Roman, joi, 4 si vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra simfonica a Filarmonicii „George Enescu“, condusa de Christian Badea, propune un program alcatuit din Concertul in la minor, op. 53, pentru vioara si orchestra de Antonin Dvorak si Simfonia nr. 5, in do minor, op. 67 de Ludwig van Beethoven. Solista va fi violonista Mihaela Martin.

 

Concert simfonic

Joi, 4 mai, si Vineri, 5 mai, 2017, 19:00 – 21:00

Sala mare a Ateneului Roman

 

Orchestra simfonica a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor: Christian Badea

Solista: Mihaela Martin

 

Program:

 

Antonin Dvorak

Concertul in la minor pentru vioara si orchestra, op. 53

Ludwig van Beethoven

Simfonia nr. 5, in do minor, op. 67

 

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Roman.

Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

in anii ’70, intr-o Romanie sub comunism, violonista Mihaela Martin se numara printre castigatorii a doua dintre cele mai mari concursuri internationale. La 19 ani obtine Premiul II la Concursul Ceaikovski de la Moscova apoi, la prima editie a Concursului International de vioara de la Indianapolis, este distinsa cu Premiul I. Dupa prima ei aparitie la Carnegie Hall, cotidianul New York Times scria ca a fost „unul dintre cele mai captivante concerte de debut ale anului“. in prezent, Mihaela Martin locuieste in Germania si continua sa fie una dintre cele mai aclamate violoniste romance in plan international. A colaborat cu mari muzicieni ca Charles Dutoit, Kurt Masur, Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaja. „in Romania, am trait, am crescut si am mers la scoala. Deci, tot ceea ce creeaza baza personalitatii mele muzicale consider ca este din Romania“, declara Mihaela Martin.

 

Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti, aclamat in cele mai prestigioase sali de concert si in celebre teatre lirice din Europa, America de Nord si Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzica din Bucuresti si dirijat de orchestra la Bruxelles si Salzburg, aici sub indrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfectionat la Juilliard School din New York, unde principalul sau mentor a fost Leonard Bernstein.

Cu o cariera impresionanta, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentatii la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper si sute de spectacole lirice si concerte simfonice la Munchen, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney. Nu de mult, la Bucuresti, muzicianul a pus in scena in spatiul Ateneului Roman, doua spectacole-eveniment cu opera in concert „Parsifal” de Richard Wagner: in mai 2015, a prezentat actul III-lea, dupa care, in deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii „George Enescu”, a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.