Concert Jose Carreras

0

La Palatul Parlamentului va avea loc marti, 3 iulie,ora 20:00,  unul dintre cele mai mari evenimente umanitare, organizat de JW Marriott Bucharest Grand Hotel si L.A. Entertainment INTL in sprijinul Fundatiei United Way Romania. La aceste eveniment va fi invitat celebrul tenor Jose Carreras, care va sustine un concert alaturi de Orchestra Filarmonica George Enescu.
Tenorul Jose Carreras s-a nascut la 5 decembrie 1946, la Barcelona. Parintii au fost cei care i-au descoperit talentul  si i-au indreptat pasii catre lumea muzicii.
A urmat Conservatorul din Barcelona, studiind in particular, cu Juan Raux, care a ramas pana la moarte prietenul sau cel mai bun.
In 1970, a semnat primul sau contract cu teatrul din Barcelona, debutand cu rolul Ismael in ”Nabucco”, de Verdi. Dupa distribuirea sa intr-un rol secundar in ‘Norma’, de Bellini, Montserrat Caballe atragea atentia asupra unei ‘voci a secolului’. In 1972, la New York, a interpretat rolul ‘Inkerton’ in opera ‘Madame Butterfly’. Din 1973, a fost invitat la celebrul teatru londonez Covent Garden, la Opera de Stat din Viena si la Scala din Milano, la Teatro Colon din Buenos Aires.
Jose Carreras, al carui repertoriu include peste 60 de opere, cu o discografie de peste 150 de inregistrari, a colaborat cu cei mai renumiti dirijori ai lumii, printre care Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, cu mari regizori precum Franco Zeffirelli, Jean Pierre Ponnelle sau Giorgio Strehler. A interpretat roluri principale in mai multe adaptari pentru televiziune, cinema si video ale unor opere.


Data/Ora: 20:00
Locatie: Palatul Parlamentului

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.